Wizz Air își face program de instruire a cadeților Wizz Air își face program de instruire a cadeților
Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de profil din Europa Centrală și de Est, a încheiat... Wizz Air își face program de instruire a cadeților

Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de profil din Europa Centrală și de Est, a încheiat un parteneriat de 5 ani cu două organizații de formare profesională din domeniul aviației, pentru pregătirea de cadeți care să devină piloți ai companiei. Cursurile vor începe în septembrie 2015 și vor implica într-o primă fază până la 40 de cadeți pe an. Realizate conform regulamentelor EASA, cursurile vor include pregătirea pentru certificarea de tip Integrated ATPL combinată cu cea pentru operarea pe Airbus A320.

În urma unei licitații și a unui proces de evaluare Wizz Air a selectat CTC Aviation și Central European Flight Academy să realizeze aceste cursuri. Absolvenții vor învăța și își vor dezvolta aptitudini relevante și îndreptate spre nevoile operaționale ale Wizz Air pentru a susține creșterea semnificativă a companiei prin copiloți cu o pregătire de calitate, care să poată deveni piloți de linie. Programul de cadeți le va permite absolvenților să se alăture direct companiei în calitate de copiloți pe Airbus A320 în rețeaua WIZZ după ce au beneficiat de o pregătire extinsă. Copiloții au o oportunitate excelentă de carieră, pentru a progresa la rangul de căpitan, după ce vor acumula în cadrul companiei anii de experiență necesari.

Wizz Air va oferi garanția angajării (dependentă de obținerea acreditării) după finalizarea cu succes a pregătirii și îi va susține astfel pe cursanți să acceseze fondurile necesare pentru program.

“Oamenii sunt în centrul Wizz Air și suntem încântați să putem oferi această oportunitate unei noi generații de piloți de companie. Aceștia vor deveni parte a familiei Wizz Air și se vor bucura de o oportunitate incredibilă de a fi angajați direct ca și copiloți în cadrul flotei noastre de aeronave Airbus A320 și A321 și vor avea potențialul să devină căpitani sau chiar mai mult, în cadrul managementului. Este un capitol inedit în istoria noastră și suntem nerăbdători să identificăm viitoarele noastre echipaje de zbor”, a declarat David Morgan, Head of Flight Operations și Chief Pilot Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 57 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări. În anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie 2015, compania a transportat 16,5 milioane de pasageri. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Central European Flight Academy, sau “CEFA”, este o companie nouă, înființată ca o colaborare între Tréner Kft., Academia de Zbor Martinair și Flight Simulation Company. Companiile din spatele CEFA pregătesc în acest moment personal din cadrul a peste 200 de companii aeriene din toată lumea. Dotările CEFA includ un aeroport dedicat, aeronave de generație viitoare și simulatoare de zbor aflate în centre de pregătire de ultimă generație, toate aprobate integral de EASA.

CTC Aviation este o companie globală de pregătire pentru piloți. Centrele de ultimă generație de pregătire a echipajelor sunt localizate în sedii atractive și cu bune conexiuni din Marea Britanie, Noua Zeelandă și SUA.  Serviciile CTC acoperă întregul spectru necesar, de la selecția ab-initio a piloților în pregătire, pegătirea și plasarea în companie până la mai avansatele cerințe de selecție de echipaj și pregătire pentru piloții experimentați, instructori și examinatori.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.