Intel Romania oferă 13 poziții de internship studenților pasionați de tehnologie Intel Romania oferă 13 poziții de internship studenților pasionați de tehnologie
Intel Romania Software Development Center reeditează pentru a treia oară consecutiv programul de internship pe durata verii, Intel Summer Experience, în cadrul căruia studenţii... Intel Romania oferă 13 poziții de internship studenților pasionați de tehnologie

Intel Romania Software Development Center reeditează pentru a treia oară consecutiv programul de internship pe durata verii, Intel Summer Experience, în cadrul căruia studenţii pasionați de tehnologie şi inovaţie sunt aşteptaţi să îşi depună CV-urile. Succesul înregistrat în ediţiile anterioare a determinat Intel să crească numărul stagiilor oferite, astfel încât anul acesta sunt deschise 13 poziţii de internship.

La program sunt invitați să se înscrie studenți din anii I, al-II-lea și al III-lea, îndeosebi de la facultăți cu profil tehnic sau matematică. Stagiile deschise necesită, în funcţie de responsabilităţile postului, cunoştinte minime de software şi hardware, abilităţi de lucru în sisteme precum Linux sau C/C++, familiaritate cu JavaScript, Phython, GIT, PHP.

Cu scopul de  a-şi  dezvolta abilităţile şi competenţele tehnologice, studenţii vor face parte din proiecte şi echipe diferite, ocupând poziţii de analiză performanţă, optimizare tehnologii, dezvoltare platforme Android sau Chrome.

Sarcinile vor include cercetare, analiză de performanță și optimizări pentru modelarea platformelor hardware, dezvoltare de aplicaţii Android pe tehnologii Intel, realizarea de soluții de automatizare a măsurării parametrilor de performanță ai unui sistem de tip server, precum și prezentarea rezultatelor către membrii echipelor cu care se colaborează.

Intel România susține învăţământul românesc şi este un promotor al proiectelor de cercetare şi dezvoltare dedicate studenţilor. Susţinem ideea acumulării de experiență practică de lucru în domeniul cercetării – dezvoltării – inovării software şi ne bucurăm de interesul studenţilor pentru programul Intel Summer Experience din anii anteriori. Studenţii selectați vor avea acces la resurse Intel şi vor lucra la proiecte ca parte din echipe globale, într-un centru de excelență

Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center

Stagiul de practică va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studenții vor lucra la proiecte tehnice sub îndrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesională și personală, dar și la activități de echipă.

Toate stagiile de practică sunt remunerate și recunoscute ca practică de către facultățile din care provin studenții, în baza colaborării oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din România. În urma primelor ediții ale programului Intel Summer Experience au fost recrutați 23 de studenti, dintre care 11 lucrează în continuare pentru Intel.

De-a lungul celor 3 luni, am interacţionat cu ingineri cu experienţă în diverse domenii de la care am avut multe de învăţat. În plus, am văzut ceea ce presupune munca într-o organizaţie multinaţională. După ce am obţinut licenţa de inginer, am aplicat şi am fost acceptat pe o poziţie de Software Engineer în cadrul echipe de Security QA. Experienţa de intern din programul Intel Summer Experience m-a ajutat să mă integrez mai uşor

Costin Carabaş, Inginer Software, Intel Romania Software Development Center

Numărul CV-urilor înregistrate în programul de internship Intel Summer Experience 2.0 a fost cu 52% mai mare comparativ cu anul 2013, creştere preconizată şi pentru 2015.

În editia Intel Summer Experience 2013, Intel a avut deschise 11 poziții de internship. În ediția 2014  au fost deschise 12 poziții.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.