Povestea bateriei care se reincarca pana la 100% intr-un minut Povestea bateriei care se reincarca pana la 100% intr-un minut
Descoperirea oamenilor de stiinta de la Universitatea din Stanford (SUA) ar putea revolutiona din nou lumea. Este vorba despre o baterie care se reincarca... Povestea bateriei care se reincarca pana la 100% intr-un minut

Descoperirea oamenilor de stiinta de la Universitatea din Stanford (SUA) ar putea revolutiona din nou lumea. Este vorba despre o baterie care se reincarca pana la 100% intr-un singur minut si suporta pana la 7.500 de incarcari, comparative cu cele 1.000 de cicluri ale bateriilor traditionale pe care o folosim in prezent.

Ce diferente exista intre aceasta baterie si intre cele obisnuite, cunoscute de toata lumea? In principiu, a fost construita cu un anod de aluminiu in loc de unul cu litiu, in acest fel evitandu-se orice fel de problema de inflamabilitate. Aceasta baterie nu arde si nici nu explodeaza, in pofida rapidelor prestatii ale acesteia.

Are o tensiune de numai 2 volti, ceea ce ar face neceasara introducere a doua baterii intr-un singur telefon mobil (telefoanele actuale solicita cel putin 3,6 volti) sau sa imbunatatim dispozitivul pentru a putea avea o singura baterie.

Datorita faptului ca suporta un numar atat de mare de reincarcari fara sa piarda capacitatea sa de stocare, aceasta noua baterie s-ar putea utiliza pentru a depozita cantitati mari de energie, de exemplu, cerintele pentru o mare retea electica. In plus, multumita caracteristicilor fizice ale materialului, adica aluminiului, de asemenea s-ar putea introduce in viitoarele dispozitive flexibile.

Deocamdata, nu se cunoaste data exacta a lansarii la nivel comercial, insa succesul este garantat gratie celor mai bune prestatii la nivel de supravietuire a bateriei intr-o lume in care, de fiecare data, avem nevoie ca totul sa se realizeze imediat.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.