Casele din containere, un proiect avantajos ce a ajuns si in Romania Casele din containere, un proiect avantajos ce a ajuns si in Romania
Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul editiei de primavara a Targului Imobiliar National – tIMOn, un proiect nou, la un pret extrem de mic.... Casele din containere, un proiect avantajos ce a ajuns si in Romania

Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul editiei de primavara a Targului Imobiliar National – tIMOn, un proiect nou, la un pret extrem de mic. Este vorba de un ansamblu social construit din containere, ce va insuma 100 de apartamente de 2 camere si va fi structurat pe 5 etaje.

In timp ce consumul mediu din Romania este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuinte dezvoltat de Pam Consult Consortium se va incadra in aproximativ 80 kWh/mp/an, diferenta fiind simtita puternic in costurile energetice ale locatarilor.

Blocul va fi structurat pe 5 etaje, cu un total de 100 de apartamente de 2 camere, fiecare avand aproximativ 27 de metri patrati si va avea lift. Pretul unui apartament este de 12.000€, intregul ansamblu ajungand la 1,2 milioane de euro. Blocul va avea o suprafata de 3.200 de metri patrati si va putea gazdui, aproximativ, 350 de persoane.

Casele din containere, desi un concept nou in Romania, au avut un succes rasunator pe piata internationala. Printre numeroasele beneficii ale acestora se numara durabilitatea, rezistenta la incendiu si costurile minime de intretinere.

case din containere2

Un avataj important al caselor din containere este faptul ca ele participa la mentinerea echilibrului ecologic al planetei. Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim iesite din uz, iar majoritatea materialelor folosite pentru constructie sunt reciclabile.

Casele container au incorporate numeroase sisteme concepute pentru a economisi cat mai multa energie, precum acoperisurile verzi si sisteme pentru recoltarea apei de ploaie. Greutatea mult mai mica a casei container fata de o casa obisnuita  nu numai ca necesita minimum de fundatie, dar reduce consturile de constructie: unitatile prefabricate se livreaza complet asamblate, iar timpul destinat constructiei este redus considerabil.

Proiectul va fi prezentat la cel mai mare targ imobiliar din Romania, tIMOn, care se va desfasura in perioada 16-19 aprilie in Piata Constitutiei din Bucuresti.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.