New Trends: Unde poți face scuba diving în această vară New Trends: Unde poți face scuba diving în această vară
Daca te gandesti, deja, la apele turcoaz ale marilor si la vietatile ce-si duc traiul in ele, noi avem solutii. Si promitem ca nu... New Trends: Unde poți face scuba diving în această vară

Daca te gandesti, deja, la apele turcoaz ale marilor si la vietatile ce-si duc traiul in ele, noi avem solutii. Si promitem ca nu trebuie sa mergi prea departe pentru a avea o experienta de neuitat. Europa ofera un peisaj maiestuos, de la epave imprastiate peste tot, amestec genial de vietati mari si mici, orase fermecatoare si o istorie plina de culoare. Inainte de a-ti cumpara vacanta de vara, trebuie sa iti mai spunem ca noi am aruncat o privire asupra propunerilor consultantilor in turism ai agentiei www.directbooking.ro, iar acestea suna bine. Tu ce zici?

Coasta Dalmata – Croatia

Croatia are peste 1000 de insule situate in Marea Adriatica, intre acestea Split, Pula si Dubrovnik fiind cele mai populare. Orice destinatie ai alege de pe coasta croata, te vei bucura de liniste, de lipsa multimii pe care o regasesti adeseori la destinatiile mediteraneene.

Coasta DalmataMarea Adriatica este, de asemenea, si una dintre cele mai curate mari, astfel ca apa este limpede, iar vizibilitatea foarte buna pentru scuba diving. In afara de multitudinea de epave pe care le vei intalni si recife pe care le vei admira, poti face si scufundari arheologice.

La Paljesac vei putea admira cea mai faimoasa epava din Croatia. Un S57 german din al doilea razboi mondial a fost scufundat de trei distrugatoare britanice si poate fi admirat la 25-39 m adancime.

La Dubrovnik o nava italiana din al doilea razboi mondial, de 60 m lungime, este scufundata la o adancime de 22-54 metri. In aceasta epava poti vedea nenumarati pesti scorpion.

Riviera turceasca     

Cele mai multe scufundari in Turcia au loc pe coastele Marilor Mediterana si Egee, iar principalele centre sunt in Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kas si Alanya. Fethiye este probabil cel mai mare centru de diving al Turciei, dar scufundari se fac si in Kusadasi, in apele neexplorate, dar care au vizibilitate foarte buna si curenti putini.

turciaDaca esti in cautarea unei destinatii de diving de dificultate medie, insula Kargi din Bodrum este o alegere inteleapta. Aici poti observa specii de anghila, grouper sau baracuda. In Kas exista aproximativ 30 de locuri dedicate scufundarii si toate sunt accesibile in aproximativ 20 de minute de la debarcader.

In Kas poti admira epave, pesterile si canioanele subacvatice, o multime de tuneluri si recife, dar si adevarate expozitii de arta subacvatica, fiind un loc minunat pentru fotografii.

Insula Chios – Grecia

Chios – GreciaSi totusi, daca vrei o experienta de neuitat in Grecia, insula Chios este alegerea perfecta.

Pesterile subacvatice ale acesteia sunt uimitoare, iar formatiunile colorate de recif si epavele te asteapta si daca esti un scafandru incepator, nu doar un profesionist

Apa este foarte limpede, prin urmare vizibilitatea este foarte buna, temperaturile sunt moderate, astfel ca poti face scuba diving incepand din aprilie si pana in luna octombrie.

Daca nu esti decis si, indiferent de destinatie, consultantii in turism ai agentiei Direct Booking iti ofera suport pentru a-ti planui cat mai bine vacanta.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.