Tips and Tricks: Cum să îți transformi balconul într-un spaţiu de relaxare Tips and Tricks: Cum să îți transformi balconul într-un spaţiu de relaxare
Odată cu startul sezonului de primăvară, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, oferă o serie de recomandări pentru... Tips and Tricks: Cum să îți transformi balconul într-un spaţiu de relaxare

Odată cu startul sezonului de primăvară, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, oferă o serie de recomandări pentru amenajarea balconului şi transformarea acestuia într-un spaţiu relaxant şi natural.

De cele mai multe ori, balcoanele prezintă dimensiuni reduse, astfel încât posibilităţile de amenajare  sunt limitate. Potrivit Hornbach, românii optează pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse în balcon, activitate care presupune o atenţie și un strop de creativitate.

Pentru a reda ideea de spaţialitate este important ca decorul să fie conceput pe înălţime şi să se aleagă un singur punct central: arbore, arbust sau pom fructifer. Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de lărgime este folosirea unor accesorii simple – ghivece clasice, fără modele impunătoare, alături de flori asemănătoare din punct de vedere coloristic.

„Cu cât sunt mai puţine culori, cu atât spaţiul va părea mai mare şi mai aerisit. Încărcătura florală nu face decât să dea impresia de spaţiu îngust, astfel că nu este indicat să se planteze multiple specii de flori”, sugerează Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

De asemenea, în spaţiile înguste se pot folosi plante înalte şi subţiri, care se pot modela frumos în jurul ghiveciului, precum plantele căţărătoare cum ar fi clematita, glicina sau trâmbiţa.

În ceea ce priveşte achiziţiile românilor, Hornbach observă că aceştia devin mai interesaţi de grădinărit în special în perioada primăverii şi a începutului de vară, interval în care vânzările pe acest segment cunosc o creştere considerabilă, şi aleg plante care sunt uşor de îngrijit şi pot rezista cu succes la temperaturi extreme. Totuşi, pe cât de popular a devenit acest hobby, românii sunt foarte încrezători în abilităţile lor şi rareori apelează la ajutor specializat în acest domeniu, comparativ cu majoritatea europenilor care ţin cont de părerile unui peisagist sau designer de exterior.

În ceea ce priveşte comportamentul de achiziţie al românilor, chiar dacă bugetele alocate pentru amenajarea balcoanelor sunt uşor mai mici, acesta se apropie de cel al europenilor şi astfel, interesul pentru produse de calitate, la un preţ corect, este în creştere constantă, potrivit Hornbach.

Astfel, în luna aprilie, Hornbach organizează în toate cele cinci magazine o expoziţie specială prin care clienţii vor avea ocazia să înveţe de la specialiştii companiei tot ce este necesar pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse, chiar în cadrul propriului balcon.

 • Eric Victor

  07/04/2015 #1 Author

  Ca sa iti transformi balconul intr-un spatiu de relaxare e nevoie ca el sa fie mai mare ca sa nu fie doar o masa si doua scaune si doua flori aruncate intr-un colt. Spatiul meu de relaxare il vad mare si plin de flori si carti!

  Reply

 • Sofica Mihaela

  08/04/2015 #2 Author

  Interesanta prezentarea celor de la Hornbach pentru doritorii de un mic colt de natura la ei acasa, mai ales pentru cei care “sufera” de lipsa unui spatiu adecvat, stiut fiind faptul ca , constructiile urbane, in speta blocurile, in marea lor majoritate, nu sunt atat de generoase din acest punct de vedere.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.