Studiu RE/MAX Europe: 61 la sută dintre europeni sunt proprietari de locuinţe Studiu RE/MAX Europe: 61 la sută dintre europeni sunt proprietari de locuinţe
Europenii cheltuie 40 la sută din venituri cu locuinţa şi consideră că locuinţele sunt din ce în ce mai scumpe. Şase din zece europeni... Studiu RE/MAX Europe: 61 la sută dintre europeni sunt proprietari de locuinţe

Europenii cheltuie 40 la sută din venituri cu locuinţa şi consideră că locuinţele sunt din ce în ce mai scumpe. Şase din zece europeni locuiesc împreună cu partenerul de viaţă, în timp ce 39 la sută locuiesc împreună cu unul sau mai mulţi copii, potrivit unui sondaj recent al RE/MAX Europe, franciza numărul unu de agenţii imobiliare din Europa.

Un studiu reprezentativ al condiţiilor de locuit şi costul vieţii, efectuat de RE/MAX Europe în 16 state europene, a arătat că 61% dintre europeni sunt proprietarii locuinţei în care stau. Mai mult de o treime din cei 8.000 de europeni participanţi la studiu au declarat că locuiesc într-o casă proprietate personală, în timp ce 25% locuiesc într-un apartament proprietate personală.

Cei mai mulţi proprietari de locuinţe sunt în Marea Britanie, Olanda şi Italia. Locuinţele cu chirie sunt preferate în Elveţia, Germania şi Austria. În medie, 40% din venitul gospodăriei e alocat cheltuielilor cu locuinţa.

Europa are o imagine foarte eterogenă dacă luăm în considerare cu cine îşi împart oamenii locuinţa. Majoritatea europenilor locuiesc cu partenerul, copiii sau părinţii. 15% locuiesc singuri, în special în Suedia, Germania, Austria şi Elveţia. În Slovacia şi Turcia, mai puţin de 5% dintre respondenţi locuiesc singuri.

În media, europenii cheltuie maximum 40% din venituri pe locuinţă. Se pare deci că europenii şi-au atins deja limita costurilor cu locuinţa. Detaliile studiului arată însă că europenii ar fi dispuşi să plătească mai mult dacă li s-ar îmbunătăţi şi condiţiile de locuit.

  • Sofica Mihaela

    01/04/2015 #1 Author

    Foarte bine. Noi romanii, suntem practici si responsabili. E normal sa ne dormi sa avem propriul nostru loc, propria noastra casa, in loc sa stam cu chirie si sa platim niste bani pe care nu ii vom recupera niciodata.

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.