Studiu: 7 din 10 angajați români se simt responsabili pentru propria stare de sănătate Studiu: 7 din 10 angajați români se simt responsabili pentru propria stare de sănătate
Majoritatea angajaților nominalizează mișcarea și o dietă sănătoasă ca principale metode de îmbunătățire și menținere a stării de sănătate. Sodexo, unul din jucătorii de... Studiu: 7 din 10 angajați români se simt responsabili pentru propria stare de sănătate

Majoritatea angajaților nominalizează mișcarea și o dietă sănătoasă ca principale metode de îmbunătățire și menținere a stării de sănătate.

Sodexo, unul din jucătorii de top pe piața românească a tichetelor, face publice rezultatele primului studiu realizat în România privind percepția angajaților asupra Calității Vieții. Cercetarea urmărește aspectele și activitățile asociate de români cu o bună calitate a vieții, precum și modalitățile prin care aceștia consideră că își pot îmbunătăți și menține sănătatea.

Jean Istasse, CEO Sodexo România: „Îmbunătățirea Calității Vieții, misiunea constantă a grupului Sodexo, devine un aspect tot mai important pentru români. Rezultatele cercetării pot fi analizate și din perpectiva importanței unei vieți mai bune care continuă să crească în rândul românilor, în aceeași măsură cu interesul acestora pentru menținerea și îmbunătățirea stării generale de sănătate prin mișcare și o nutriție corectă.”

 1. Calitatea Vieții: o stare bună de sănătate este principalul aspect asociat

Pentru 80% dintre angajații români, Calitatea Vieții este asociată cu o stare bună de sănătate, în timp ce familia și prietenii, precum și stabilitatea financiară contribuie la îmbunătățirea vieții pentru 76%, respectiv 73% dintre aceștia.

Vacanțele și timpul liber sunt importante, în egală măsură, pentru 47% dintre respondenți. La acest chestionar, respondenților li s-a oferit posibilitatea de a alege răspunsuri multiple.

 1. Responsabili pentru propria stare de sănătate

Potrivit cercetării realizate de Sodexo, 71% dintre angajații români consideră că responsabilitatea propriei stări de sănătate le aparține. Acest lucru este evidențiat și de metodele prin care ei consideră că își pot îmbunătăți și menține o stare bună de sănătate (a existat opțiunea de a selecta răspunsuri multiple):

 • 81% identifică mișcarea și activitatea sportivă ca principale metode de îmbunătățire și menținere a stării de sănătate
 • Pentru 77%, nutriția și un stil alimentar adecvat sunt importante
 • Relaxarea și diminuarea nivelului de stres au fost nominalizate de 76% dintre respondenți
 • Un stil de viață fără fumat și fără alcool reprezintă modalități de îmbunătățire a sănătății pentru 45%, respectiv 43% dintre respondenți
 1. Specialiștii în nutriție devin importanți în stabilirea unei diete echilibrate

Studiul Sodexo evidențiază că nutriția câștigă o importanță majoră, cu 81% dintre respondenți declarând că sunt atenți la ce mănâncă și cu numai 4% care asociază nutriția cu o dietă de slăbit.

Pentru o dietă echilibrată și o nutriție corectă, românii consideră în proporție de peste 59% că ajutorul unui medic nutriționist este obligatoriu.

Studiul este primul barometru local realizat de Sodexo România privind Calitatea Vieții în rândul angajaților și evidențiază, în același timp, preocuparea românilor pentru găsirea unui echilibru între viața profesională și cea personală.

Cercetarea a fost realizată în intervalul septembrie 2014-ianuarie 2015, pe un eșantion de 550 de angajați permanenți, din mediul urban și rural, angajați în birouri și fabrici.

Despre respondenți

 • 52% dintre participanții la cercetarea realizată de Sodexo sunt bărbați, femeile reprezentând 48%
 • 57% dintre respondenți se încadrează în categoria de vârstă cuprinsă în intervalul 30-49 de ani
 • 83% din total locuiesc în mediul urban, diferența de 17% locuind în mediul rural
 • 16% ocupau o funcție de conducere la momentul realizării cercetării
 • 65% au studii universitare și postuniversitare, în timp ce 26% sunt absolvenți de școli liceale sau profesionale

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 630 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

–        Beneficii pentru Angajați:

–        Programe de Incentivare

–        Beneficii Publice

–        Servicii de alimentație/catering

–        Managementul facilităților

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia, Franţa şi este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de ţări cu 420.000 de angajați care împărtăşesc aceeaşi pasiune de a oferi servicii.

Avem încrederea că o bună calitate a vieţii sporeşte satisfacţia şi motivaţia indivizilor, jucând astfel un rol important în performanţa organizaţiilor care sunt partenerii noştri strategici.

Sodexo în lume – Cifre cheie

 • 18 miliarde euro cifră de afaceri
 • 420.000 angajați
 • 80 țări
 • 32.700 puncte de lucru
 • 75 milioane consumatori zilnic

Studiu Sodexo Romania_Calitatea Vietii_2015

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.