Health Trends: 3 pași pentru a fi în formă primăvara asta Health Trends: 3 pași pentru a fi în formă primăvara asta
Odată cu venirea primăverii, problema kilogramelor în plus, acumulate în perioada sezonului rece, reprezinta un subiect de interes pentru orice femeie. Astfel, adoptarea unei... Health Trends: 3 pași pentru a fi în formă primăvara asta

Odată cu venirea primăverii, problema kilogramelor în plus, acumulate în perioada sezonului rece, reprezinta un subiect de interes pentru orice femeie. Astfel, adoptarea unei diete echilibrate devine obligatorie pentru femeile care își doresc să reintre în formă.

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, prezintă trei pași simpli și la îndemână care pot favoriza reușita oricărei diete.

Organismul resimte primăvara anumite carențe nutriționale. În cazul dietelor, este posibil ca aceste deficiențe chiar să se accentueaze, putând crea un dezechilibru. Este nevoie așadar în această perioadă de o atenție sporită în ceea ce privește stilul de viață și opțiunile alimentare. Disciplina și seriozitatea nu trebuie să lipsească nici în acest caz, iar prin respectarea a trei pași simpli se pot constitui premisele pentru a reintra în forma dorită.”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Hidratează-te corespunzător

bereO regulă de bază pentru o bună funcționare a organismului constă într-o hidratare corespunzătoare. De aceea, este necesar un consum de minimum 2 l de lichide pe zi.

În afară de apă, pot fi consumate ceaiuri neîndulcite, sucuri de fructe proaspete, dar și bere fără alcool. Pentru un tonus bun, e important să nu renunți la ceea ce îți face plăcere.

Cu doar 17 kcal/ 100 ml, cu mult mai puțin decât sucul de portocale sau de mere, berea fără alcool poate fi o variantă ideală de hidratare, mai ales că poate furniza oganismului și fibrele și antioxidanții pe care îi conține.

Practică sport constant

Cea mai mare ora de sport 2Exercițiile fizice frecvente, indiferent de gradul de dificultate a acestora, sunt indispensabile pentru a beneficia de cele mai bune rezultate în timpul dietelor.

În acest fel, corpul se tonifică, rezistența la stres crește și, în același timp, imunitatea. Mai mult, endorfinele produse de organismul tău în urma efortului fizic vor contribui eficient la starea ta de bine.

Oferă-i corpului tău aportul necesar de vitamine

Aportul de vitamine necesar organismului provenit din alimentație este la fel de important. Astfel, vitamina C poate fi asimilată prin consumul de legume verzi, precum: urzici, ștevie, usturoi verde, ceapă verde, lobodă, leurdă, mărar etc. Acestea sunt și hipocalorice, rehidratante și mineralizante.

Stevie, leurda, urzici, spanac, ceapa verde, usturoi verde si lobodaDe asemenea, datorită conținutului scăzut de calorii, berea consumată moderat poate fi binevenită chiar și în cazul dietelor, putând fi o reală sursă de vitamine. Pe lângă sodiu și proteine, berea conține și vitamine din complexul B: niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acidul folic (B9), arată cercetătorii.

Mai mult, cu un conținut de peste 90% apă și cu doar 43 kcal/ 100 ml în varianta cu alcool, berea poate chiar să regleze nivelul colesterolului.

Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

  • Sofica Mihaela

    01/04/2015 #1 Author

    Mihaela Sofica pacat ca putini oameni sunt cu adevarat interesati in a avea o greutate corporala corecta si in a trai sanatos. cei mai multi oameni cu probleme de greutate si nutritie isi cauta motive sa nu faca sport, sa nu manance sanatos, sa nu se hidrateze corespunzator. daca toti am fi constienti de beneficiile consumului de lichide (si nu sucuri), de importanta miscarii si de ceea ce mancam, am fi mai frumosi si mai sanatosi.

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.