Coresi Shpping Resort Brașov s-a deschis. Urmează partea a doua! Galerie Foto Coresi Shpping Resort Brașov s-a deschis. Urmează partea a doua! Galerie Foto
În Brașov, la circa trei ore de București de mers cu mașina, s-a deschis, astăzi, Coresi Shpping Resort, un centru comercial care se vrea... Coresi Shpping Resort Brașov s-a deschis. Urmează partea a doua! Galerie Foto

În Brașov, la circa trei ore de București de mers cu mașina, s-a deschis, astăzi, Coresi Shpping Resort, un centru comercial care se vrea un punct de atracție pentru întreaga regiune, după cum spune Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România, divizia imobiliară a grupului Auchan.

După ce au investit 60 de milioane de euro, reprezentanții companiei sunt siguri că proiectul poate să genereze un trafic de 22.000 de persoane în fiecare zi, echivalentul a circa opt milioane de vizitatori în primul an de funcționare și circa 10 milioane de vizitatori/anual după primii trei ani. Atunci când vorbesc de încasări, aceștia se gândesc la o sumă de 6 milioane de euro din chirii în primul an de funcționare.

Invitat de organizatori la Brașov, am luat la pas culoarele din noul mall, care, cu câteva ore înainte de marea deschidere pentru public, mai avea câteva lucruri serioase de pus la punct. Noul centru comercial are o suprafață totală închiriabilă de circa 45.000 de metri pătrați, iar proiectul a demarat acum trei ani, când Immochan a cumpărat circa 100 de hectare de teren din fosta platformă industrială Tractorul Brașov.

Principala ancoră este magazinul Auchan, 13.800 mp, cel mai mare hypermarket din Transilvania, iar la deschidere, 96% din suprafața centrului comercial este închiriată (100 magazine deschise dintr-un total de 110).

Coresi Shopping Resort se întinde pe circa 25 de hectare, iar pe restul terenului urmeză noi dezvoltări.

Partea a doua presupune ridicarea unui centru comercial cu retaileri de mobilier și decorațiuni, bricolaj, articole sportive, service auto, benzinărie. Ce-a de-a doua fază va fi dezvoltată pe o suprafață de 13.500 mp, dintre care 7.500 mp sunde deja ocupați de cinci operatori care au închiriat spații cu suprafețe cuprinse între 460 și 2.400 mp. Proiectul demareazaă în luna mai și va fi livrat către retaileri, cel mai devreme, în octombrie 2015.

„World Class a închiriat, deja, o suprafață de 2.900 mp, iar în luna iunie demarează construcția cu finalizare în octombrie. Fan Courier, de asemenea, își va dezvolta aici un HUB de 26.000 mp.”, susține Tatian Diaconu.

Tot aici urmează să fie construit un complex rezidențial cu 2.000 de apartamente pe o suprafață de 22 ha. Terenul va fi pregătit pentru dezvoltarea blocurilor, în etape succesive, corespunzător fazeor de construcție, mai spun investitorii.

La sfârșitul anului trecut, Immochan România a deschis Centrul Comercial Auchan Drumul Taberei, în București, care, împreună cu proiectul dezvoltat în Brașov, Coresi Shopping Resort, reprezintă o investiție totlă de 120 de milioane de euro.

Immochan gestionează 379 de centre comerciale în 12 țări, cumulând 2,3 milioane de metri pătrați de galerii comerciale.

  • Eric Victor

    06/04/2015 #1 Author

    Romania cu inca un pas mic spre dezvoltare !!! Meritam aceasta dezvoltare!

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.