Holcim România sprijină dezvoltarea profesională a elevilor Holcim România sprijină dezvoltarea profesională a elevilor
Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, implementează la București un program prin care susține dezvoltarea profesională a... Holcim România sprijină dezvoltarea profesională a elevilor

Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, implementează la București un program prin care susține dezvoltarea profesională a elevilor din Colegiile Tehnice din capitală.

Programul este dezvoltat în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din București, în calitate de coordonator al proiectului, și a fost demarat, sub forma actuală, la începutul anului școlar 2014-2015.

Prin acest program, 24 de elevi din clasele IX-XII și cinci profesori din cinci Colegii Tehnice din Capitală – Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul “Mihai Bravu”, Colegiul Tehnic “Ion Socolescu”, Liceul “Dante Aligheri”, Grupul Școlar “Elie Radu” – au beneficiat, începând din toamna anului trecut, de activități extracurriculare practice, menite să-i ajute în viitoarea dezvoltare profesională.

Astfel, elevii au fost instruiţi în atelierul-şcoală de la Colegiul “Anghel Saligny” să respecte normele de protecţia muncii, să execute diferite tipuri de zidării, să prepare materialele de lucru conform reţetelor specifice şi să le pună în operă. În cadrul acestui program, Holcim România și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” au organizat concursul “Zidarul Priceput”, în cadrul căruia echipele de elevi de la fiecare colegiu și-au demonstrat abilitățile dobândite, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.

Activitățile din cadrul acestui program unic, derulat împreună cu Holcim România, s-au bazat pe dezvoltarea abilităţilor practice şi formarea deprinderilor în tehnicile de construcții și lucrul în echipă, elemente esenţiale pentru performanţa profesională. Sunt indispensabile exigenţele înalte de calificare profesională şi standarde educaţionale solide, astfel încât absolventul de liceu să poată răspunde cererii reale de pe piaţa muncii din România şi din Europa”, a declarat Ioana Zlătoianu, profesorul-coordonator al proiectului din cadrul Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.

demonstratie-beton-autocompactant-holcim-2

Proiectul pe care îl derulăm cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny s-a născut dintr-o nevoie reală, recunoscută pe piața din România, aceea a pregătirii și perfecționării forței de muncă din construcții. Noi am înțeles de multă vreme acest lucru și suntem conștienți că, pentru a construi un viitor sustenabil, este nevoie să ne adresăm și elevilor de pe băncile colegiilor tehnice. Considerăm că este important să ne implicăm activ și semnificativ în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în construcții, punându-ne la dispoziție expertiza și resursele noastre, așa cum o facem prin intermediul acestui program”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Holcim România și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” vizează extinderea programului la nivel național, în anii școlari următori, prin cooptarea altor colegii tehnice din țară.

Holcim România a lansat în 2012 programul Şcoala Zidarilor în care au fost pregătiți circa 550 de zidari-tencuitori. Absolvenții Școlii Zidarilor au posibilitatea de a primi o certificare oficială de competențe de la Autoritatea Națională pentru Calificări.

Şcoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gândit şi dezvoltat pentru meseriașii zidari ce doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcție și cele mai bune materiale folosite în zidărie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.