Facebook Messenger se reinventează. Ce trăsături noi adaugă? Facebook Messenger se reinventează. Ce trăsături noi adaugă?
După ce în urmă cu un an cei de la Facebook au decis să rupă serviciul de mesagerie de aplicația principală, iar utilizatorii rețelei... Facebook Messenger se reinventează. Ce trăsături noi adaugă?

După ce în urmă cu un an cei de la Facebook au decis să rupă serviciul de mesagerie de aplicația principală, iar utilizatorii rețelei de socializare au fost forțați să-și instaleze o aplicație nouă pentru a continua să se converseze prin mesaje cu prietenii lor, compania a venit ieri, în prima zi a conferinței F8 dedicată developerilor de mobile, cu un upgrade.

În discurul său de deschidere al conferinței, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat lansarea platformei Messenger, deschizând astfel serviciul către aplicații terțe.

Printre schimbările aduse platformei se numără introducerea Messenger Business, o nouă modalitate prin care utilizatorii pot lua legătura direct cu reprezentații companiilor. Companii vor putea integra serviciul de mesagerie pentru a le oferi clienților date despre cumpărături, ca de exemplu informații despre chitanțe, datele livrărilor.

În plus, cei care au cont pe Facebook vor putea face cumpărături direct prin intermediul Messenger, mai ales că identitatea este deja confirmată în momentul în care intră pe pagină. Este posbil ca Messenger Business să fie integrat în noul feature de plăți mobile anunțat recent de Facebook.

O altă trăsătură interesantă primită de aplicația de mesagerie este cea prin care va susține alte mici aplicații ale terțelor părți sau extensii ale Facebook. Messenger se transformă dintr-o aplicație prin care țineam legătura cu prietenii într-una în care trimitem bani, comunicăm cu firmele, cumpărăm și vindem bunuri, ne jucăm, avem acces la știri și la conținut video sau ne imersăm în realitatea virtuală.

Prin noul format al platformei vom putea comanda taxiuri din Messenger sau crea imagini GIF prin noua aplicație Giphy, vom putea rezerva mese în restaurantele preferate sau vom putea organiza evenimente.

Cu acces direct către conversațiile și banii utilizatorilor, Facebook își dorește să controleze fiecare aspect al vieții noastre. Google ar trebui să se teamă. Este posibil să-și piardă din clienți!

  • Alin Tanase

    08/04/2015 #1 Author

    Consider ca in acest moment cel mai important lucru pe care care cei de la Facebook trebuie sa il faca legat de Messenger, daca tot ni l-au bagat pe gat, ar fi sa il optimizeze cat mai bine. Doar aplicatia Facebook si Messenger consume extrem de multe resurse si ingreuneaza pana si telefoanele quadcore cu 1 GB RAM. Este imposibil sa mai faci multitasking pe un telefon in care ai deschis Facebook si Messenger.

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.