Pianista Alexandra Dariescu primește “Medalia Custodele Coroanei” de la Casa Regală Pianista Alexandra Dariescu primește “Medalia Custodele Coroanei” de la Casa Regală
Pianista Alexandra Dariescu va primi distincţia “Medalia Custodele Coroanei” acordată de Casa Regală a României. Ceremonia regală de decorare va avea loc la Castelul... Pianista Alexandra Dariescu primește “Medalia Custodele Coroanei” de la Casa Regală

Pianista Alexandra Dariescu va primi distincţia “Medalia Custodele Coroanei” acordată de Casa Regală a României. Ceremonia regală de decorare va avea loc la Castelul Peleş, în data de 25 martie.

De asemenea, artista este şi cel mai tânăr muzician român căruia Familia Regală a României îi acordă această distincţie.

Anul acesta, Alexandra Dariescu împlineşte 20 de ani de carieră pianistică, lansează primul disc înregistrat cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra şi cel de al 2-lea disc din Trilogia Preludiilor iar în toamna, se reîntoarce în România pentru a susţine un concert în cadrul Festivalului George Enescu.

Distinsă cu Medalia de Aur de către Royal Northern College of Music din Manchester, Alexandra Dariescu este prima pianistă româncă ce a susţinut un concert la Royal Albert Hall alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra în prezenţa Familiei Regale a României.

Printre numeroasele premii şi distincţii acordate Alexandrei Dariescu se numărăşi Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii ţării noastre în Marea Britanie acordat de Ambasadorul României la Londra.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.