H&M face profit de aproape 400 mil. euro în T1 și vrea flagship de 5.700 mp H&M face profit de aproape 400 mil. euro în T1 și vrea flagship de 5.700 mp
Retailerul suedez de modă Hennes&Mauritz (H&M), a raportat vânzări de 46,79 miliarde de coroane (circa 5 miliarde de euro) în primul trimestru al anului... H&M face profit de aproape 400 mil. euro în T1 și vrea flagship de 5.700 mp

Retailerul suedez de modă Hennes&Mauritz (H&M), a raportat vânzări de 46,79 miliarde de coroane (circa 5 miliarde de euro) în primul trimestru al anului fiscal 2015, în creștere cu 25% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

În același timp, potrivit raportului financiar al companiei, profitul net al grupului s-a ridicat la 3,61 miliarde de coroane suedeze (circa 380 mil. euro), ceea ce reprezintă un plus de 36% față de perioada anterioară.

Conform reprezentanților retailerului, compania rămâne fidelă planului de a deschide 400 de noi magazine până la finalul acestui an fiscal (1 decembrie 2015). Noile locații care se vor adăuga pe hartă cuprind Taiwan (H&M a deschis la finalul lunii februarie primul său magazin în această țară), Peru și Macao (deschiderea magazinelor este plănuită pentru prima jumătate a anului), Africa de Sud și India (în a doua parte a lui 2015).

În același timp, 8 piețe vor intra în portofoliul vânzărilor online în această primăvară, Portugalia, Polonia, Cehia, România, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și Belgia, urmând ca în toamnă să fie rândul Elveției.

„Un alt exemplu de viitoare deschideri este cel al flagship-ului din Herald Square, New York, care va fi unul dintre cele mai mari magazine din zonă, cu o suprafață totală de 5.700 mp”, a declarat Karl-Johan Persson, CEO-ul H&M.

Potrivit acestuia, retailerul va continua și expansiunea celorlalte branduri din portofoliu, COS, Monki, Cheap Monday, precum și a noului concept de cosmetice (care va intra în magazine din toamna acestui an), H&M Beauty.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.