Delphi lansează primul vehicul autonom care va traversa America Delphi lansează primul vehicul autonom care va traversa America
Mașina de la Delphi a plecat din California cu destinația New York marcând cea mai lungă distanţă parcursă cu un vehicul autonom în America... Delphi lansează primul vehicul autonom care va traversa America

Mașina de la Delphi a plecat din California cu destinația New York marcând cea mai lungă distanţă parcursă cu un vehicul autonom în America de Nord.

Delphi Automotive demonstrează capacitățile complete ale tehnologiilor sale de siguranță activă prin cea mai lungă călătorie parcursă vreodată cu un vehicul autonom în America de Nord. Călătoria, care presupune traversarea coastei, a început în apropierea podului Golden Gate din San Francisco pe 22 martie şi va acoperi aproximativ 3.500 de mile (reprezentând peste 5600 km).

Călătoria va permite inginerilor de la Delphi să colecteze date critice și să promoveze în continuare dezvoltarea tehnologiei de siguranță activă a companiei în acest segment în creștere rapidă a industriei auto. Pe parcursul acestei călătorii, vehiculul va fi supus mai multor teste speciale de condus, de la condiții meteorologice și de mediu diferite, la potențiale pericole rutiere pe şosea – lucruri care nu pot fi niciodată testate cu adevărat într-un laborator.

„Delphi a avut un mare succes la testarea vehiculului autonom în California şi pe străzile din Las Vegas”, a declarat Jeff Owens, chief technology officer la Delphi. “Acum este momentul să lansăm vehiculul la testul final prin supunerea lui la diverse condiții de drum şi de trafic. Această călătorie ne va ajuta la colectarea de date prețioase pentru cercetare, permițându-ne furnizarea tehnologiilor auto de cea mai înaltă clasă de pe piață.”

Prezentat recent pe străzile din Las Vegas la CES 2015 (Consumer Electronics Show), vehiculul autonom de la Delphi dispune de o gamă completă de tehnologii și caracteristici pentru a face această călătorie posibilă, printre care:

  • Radar, sistem vision şi sistem avansat de asistenţă șoferi (ADAS)
  • Sistemul multi-domain controller: microprocesor de ultimă generație cu multiple funcții şi caracteristici
  • V2V/V2X: tehnologie de comunicare wireless care extinde gama de funcționalitate a sistemului ADAS
  • Software inteligent care permite vehiculului să ia decizii complexe, precum cele luate de șofer în cazul conducerii autonome în lumea reală

o   Sistem asistenţă trafic rutier blocat

o   Pilot automat pentru autostradă cu schimbare a benzii de mers (pilot pentru intrare/ieșire a benzii de circulație pe autostradă)

o   Pilot automat pentru condusul în oraș

o   Parcare automată cu valet

Tehnologiile de siguranță activă de la Delphi permit vehiculului să ia decizii instantanee complexe, cum ar fi oprirea, continuarea într-o intersecție cu patru indicatoare de stop, posibilitatea de cronometrare a unei intrări pe autostradă sau calcularea celei mai sigure manevre de ocolire a unui biciclist pe o stradă în oraș. Multe dintre aceste scenarii de condus au fost o limitare pentru o mare parte din tehnologiile existente pe piață în prezent.

“Portofoliul nostru cuprinzător de produse şi experiența de integrare în vehicul poziționează Delphi în mod unic ca fiind una dintre puţinele companii care are capacitatea de a oferi constructorilor de mașini soluții complete de conducere autonomă”, a spus Owens.

Cu produse care sunt scalabile, flexibile și accesibile, Delphi se angajează mereu să vină în sprijinul constructorilor de mașini accelerând astfel calea spre vehicule autonome. Multe dintre tehnologiile de siguranță activă necesare pentru a realiza această viziune pe termen lung sunt utilizate astăzi pentru a susține un viitor mai sigur pe şosea la nivel global.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.