Axis anunță tehnologia de compresie Zipstream Axis anunță tehnologia de compresie Zipstream
Beneficiul major al noii tehnologii Axis Zipstream este că reduce capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicațiilor de supraveghere video cu peste... Axis anunță tehnologia de compresie Zipstream

Beneficiul major al noii tehnologii Axis Zipstream este că reduce capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicațiilor de supraveghere video cu peste 50%.

Tehnologia Axis Zipstream este perfect compatibilă cu stardardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare. Optimizată pentru supravegherea video, tehnologia Axis Zipstream este o implementare H.264 îmbunătăţită în mod radical, necesitând o lăţime de bandă şi o capacitate de stocare cu circa 50% mai mici.

Axis Communications, lider mondial în echipamente video de reţea, anunţă lansarea tehnologiei Zipstream. Aceasta permite clienților să optimizeze capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicaţiilor de supraveghere, fără investiţii suplimentare în alte camere sau software. Tehnologia Zipstream este complet compatibilă cu standardul de compresie H.264, a fost dezvoltată în mod specific pentru aplicațiile de supraveghere video și reduce necesarul de lățime de bandă și capacitate de stocare cu peste 50%.

“Progresele tehnologice care au condus la creşterea rezoluţiei HDTV şi la îmbunătăţirea calităţii imaginii, inclusiv în condiţii slabe de iluminare, necesită o infrastructură de reţea şi de stocare performantă. Tehnologia  Zipstream de la Axis reduce semnificativ cerinţele în materie de stocare şi lăţime de bandă, fără a compromite calitatea imaginii. Spre exemplu, cu ajutorul Zipstream, pe un card SD sau pe un NAS folosite în diferite implementări de supraveghere video bazate pe AXIS Camera Companion sau alte aplicaţii software specifice poate fi stocat acum de două ori mai mult material video. Tehnologia Axis Zipstream adaugă un nou modul în interiorul motorului de compresie video al camerei de supraveghere. Aceast detaliu tehnologic asigură o prioritizare a cadrelor importante ale unei imagini dintr-o transmisie video, în timp ce altele pot fi compresate semnificativ”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer, Axis Communications.

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt compresate.

Clienții pot utiliza Axis Zipstream alături de alte tehnologii Axis precum Wide Dynamic Range – Forensic Capture și Lightfinder. Axis Zipstream este perfect compatibilă cu H.264 și poate fi utilizată cu AXIS Camera Station, AXIS Camera Companion și alte aplicații dezvoltate de alte companii.

AXIS Q1615, AXIS Q1635 și toate modelele seriei AXIS Q35 vor putea dispune de noua tehnologie prin update de firmware.

Primele produse noi cu Axis Zipstream preinstalat vor fi:

– camere de rețea fixe: AXIS M1124/-E, AXIS M1125/-E și AXIS P1365/-E;

– camere de rețea fixe dome: AXIS P3224-LV/-LVE și AXIS P3225-LV/-LVE.

AXIS M1124/-E și AXIS M1125/-E sunt camere de rețea accesibile ce beneficiază de caracteristici superioare precum tehnologia Axis Zipstream, funcţionalitate Zi/Noapte, mod WDR – Forensic Capture şi lentile CS mount, precum și de capabilități îmbunătățite special dezvoltate pentru retail sau alte instalări de interior sau exterior în care accesibilitatea financiară este importantă. Camerele de rețea AXIS M1124/-E şi AXIS M1125/-E sunt programate să fie disponibile în cel de-al doilea trimestru al anului 2015.

AXIS P1365 și AXIS P1365-E, pregătite pentru exterior, sunt modele ce folosesc modul  WDR – Forensic Capture, dispun de interfață audio, remote back focus şi de tehnologia Zipstream. Calitatea superioară a imaginii include realizarea unei tranziţii rapide şi uşoare de la modul WDR la cel Lightfinder, caracteristică ce permite modelelor să fie instalate în bănci şi în aplicaţii de supraveghere a oraşelor, cu disponibilitate din 9 aprilie, anul curent.

AXIS P3224-LV/-LVE şi AXIS P3225-LV/-LVE sunt camere tip dome uşor de instalat ce oferă o calitate a imaginii excelentă în orice condiţii de iluminare, graţie combinaţiei dintre Optimized IR şi  WDR – Forensic Capture. Tehnologia Zipstream reduce necesarul de lăţime de bandă şi stocare fără a compromite calitatea imaginii. Modelele sunt programate să fie disponibile în cel de-al doilea trimestru al anului 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.