Tinerii clujeni dau smartphone-ul pe curatenie Tinerii clujeni dau smartphone-ul pe curatenie
Daca in Bucuresti spatiile verzi sunt ignorate sau chiar sunt diminuate pentru a face loc imobiliarelor, in capitala Europeana a Tineretului s-a dat unda... Tinerii clujeni dau smartphone-ul pe curatenie

Daca in Bucuresti spatiile verzi sunt ignorate sau chiar sunt diminuate pentru a face loc imobiliarelor, in capitala Europeana a Tineretului s-a dat unda verde proiectelor de imbunatatire a spatiului verde din oras.

Tinerii din echipa Youth@Cluj-Napoca 2015 alaturi de BCR, Blitz Imobiliare, Rosal, Asociatia Romana pentru Permacultura, Primaria Cluj-Napoca si nu in ultimul rand impreuna cu toti clujenii care au vrut sa se implice in a “pune radacinile” viitorului Parc Tulcea, situat in zona “Intre Lacuri” s-au intalnit sambata 21 martie 2015 si au populat o suprafata de aproximativ 5000 de metri patrati cu cca. 16 soiuri de arbori si arbusti.

“Printre speciile selectionate pentru plantari se regasesc: arborele de lalea (cred o premiera pentru Cluj-Napoca), magnolii, specii de pomi fructiferi, ciresi japonezi, visini, coacazi, sau floarea miresei”, a precizat Catalina Crisan, inginer horticol si membru al Permacultura.

Day 15 este unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Conceptul proiectului Day 15 este de a realiza 12 evenimente diferite, cate unul in fiecare luna a anului, in jurul datei de 15, cu scopul de a implica comunitatea clujeana in reactivarea spatiului public. Pentru luna martie se doreste imbunatatirea spatiului verde din oras, o problema acuta si actuala.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.