“Sănătate și respect”, o nouă campanie marca “Știrile PRO TV” “Sănătate și respect”, o nouă campanie marca “Știrile PRO TV”
Pentru că în ultimul timp sistemul de sănătate din România produce din ce în ce mai multe victime, Știrile PRO TV au demarat ieri... “Sănătate și respect”, o nouă campanie marca “Știrile PRO TV”

Pentru că în ultimul timp sistemul de sănătate din România produce din ce în ce mai multe victime, Știrile PRO TV au demarat ieri seară campania Sănătate și Respect, care își propune să atragă atenția asupra neregulilor ce se întâmplă zi de zi în spitalele românești și să găsească soluții viabile pentru rezolvarea acestora.

Campania Sănătate și respect va ridica problema sistemului bolnav de sănătate din România. Cele mai recente cazuri mediatizate despre pacienții care au decedat la scurt timp după ce au părăsit spitalul, pentru că medicii nu au considerat că este vorba despre o urgență, au tras semnalul de alarmă, însă problema se ridică și atunci când medicii încetează să fie oameni.

Ca urmare a lipsurilor din sistem precum salariile mici, investițiile deficitare în aparatura și infrastructura din clinici, mulți dintre cei care lucrează în domeniul medical au ajuns să semene cu el. Românilor a început să le fie teamă să meargă în spitale, merg  pentru a se însănătoși, dar au șanse mari să plece de acolo mai bolnavi decât erau, morți sau umiliți.

Scopul campaniei este de a găsi soluții viabile, concrete, prin care pacienții să fie protejați, iar cei care greșesc să fie trași la răspundere, metode de restaurare a respectului pentru pacient și viața acestuia.

Campania Sănătate și respect își propune să învețe pacienții că nu trebuie să îndure umilințe în spital, din frica de a nu fi trimiși să moară acasă, și să reamintească personalului medical că pacienții lor sunt oameni cărora ei sunt obligați să le ofere îngrijire medicală și respect.

Sub umbrela Știrilor PRO TV au fost derulate ample campanii de implicare socială, care au reușit să tragă un semnal de alarmă și să schimbe modul în care funcționează sistemele din România, precum Tu știi ce mai face copilul tău? (premiul Emmy), Există viață după moarte, Avem viață în sânge sau Vreau și eu părinții mei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.