New trends: Yahoo face schimbări de securitate și introduce token-ul New trends: Yahoo face schimbări de securitate și introduce token-ul
Gigantul din internet Yahoo și-a propus să facă o serie de schimbări în ceea ce privește conturile de mail ale utilizatorilor săi și a... New trends: Yahoo face schimbări de securitate și introduce token-ul

Gigantul din internet Yahoo și-a propus să facă o serie de schimbări în ceea ce privește conturile de mail ale utilizatorilor săi și a decis să introducă o soluție de securitate suplimentară pentru a se asigura că parolele adreselor de mail asociate platformei vor fi foarte greu de spart.

Așa că, începând de duminică, 15 martie, Yahoo a introdus un fel de token – o măsură de securitate similară celei disponibile pentru o serie de bănci din întreaga lume, care necesită autentificarea din două surse – care le permite utilizatorilor să genereze parole la cerere, aceștia putând să intre în conturile Yahoo prin utilizarea unei parole scurte, pe care o primesc pe telefon prin sms.

În acest mod, utilizatorii nu vor mai trebui s-și facă griji dacă și-au uitat parola inițială, putând accesa contul doar prin numărul generat instantaneu.

Iată cu funcționează noul serviciu: utilizatorul se loghează în contul său Yahoo folosind parola normală. Accesează setările de securitate, pornește serviciul de on-demand apsswords și își înregistrează numărul de telefon. Data viitoare când dorește să se logheze, câmpul de parolă este înlocuit cu un buton pe care scrie “trimite-mi parola”, iar Yahoo transmite o parolă din patru caractere pe telefonul mobil.

“Este primul pas făcut pentru eliminarea parolelor”, a declarat Dylan Casey, vice-președinte de produs în cadrul Yahoo.

Măsura celor de la Yahoo vine pe fondul unor probleme majore de securitate cu care s-au confruntat companii mari din domeniul tehnologiei, precum Sony și Apple, care au experimentat breșe de securitate în urma cărora conținutul privat a unei bune părți dintre utilizatori a fost făcut cunoscut în întreaga lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.