Luxoft dezvoltă interfața om-mașină pentru Budii, un concept de vehicul electric autonom Luxoft dezvoltă interfața om-mașină pentru Budii, un concept de vehicul electric autonom
Luxoft, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, a anunțat în cadrul Salonului Auto de... Luxoft dezvoltă interfața om-mașină pentru Budii, un concept de vehicul electric autonom

Luxoft, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, a anunțat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015 că dezvoltă interfața om-mașină (HMI) pentru conceptul revoluționar de vehicul electric autonom, Budii, creat de Rinspeed cu scopul de a redefini conectivitatea dintre om și mașină. Rinspeed este un constructor și designer elvețian de automobile.

Budii se concentrează pe activitățile șoferului, fiind capabil să învețe preferinţele şi obiceiurile acestuia. Întregul habitaclu este gândit în jurul nevoilor pasagerilor. Cluster-ul digital, bordul, navigația sunt completate de un ecran de tip head-up. Mașina inteligentă înțelege gesturi și interacționează cu mediul înconjurător și alte vehicule alături de care se află pe aceeași rută. Prezentarea video a mașinii poate fi vizionată aici.

“Relația dintre un șofer și o mașină se realizează prin Interfața Om-Mașină sau HMI”, a declarat Mikhail Bykov, Managing Director Luxoft, Automotive & Transport. “HMI este elementul cheie într-o experiență de utilizare superioară, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Folosim limbajul designului pentru a crea interfețe om-mașină atractive, eficiente, inteligente, de încredere, ușor de utilizat care ajută, astfel, în dezvoltarea unicității brandului. Suntem mândri că Luxoft a fost ales să creeze Interfața Om-Mașină pentru acest ‘laborator pe roți’ inovator, care va contribui la conturarea viitorului vehiculelor autonome”, a adăugat Mikhail Bykov.

“În viitorul apropiat, relația dintre om și mașină va trece la un alt nivel. Automobilele vor învăța obiceiurile șoferilor și se vor adapta preferințelor acestora, devenind companioni de încredere”, a declarat Frank M. Rinderknecht, CEO Rinspeed. “Un HMI bine proiectat este ca un bun traducător al limbajului uman în limbajul mașinii și invers. Mulțumim echipei Luxoft pentru munca extraordinară pe care o face în dezvoltarea HMI pentru conceptul nostru, Budii. Luxoft a gestionat cu succes fiecare provocare cu care ne-am confruntat în concretizarea viziunii noastre asupra viitorului”, a adăugat Frank M. Rinderknecht.

Între 5 și 15 martie, Rinspeed Budii este prezentat la standul 6240 în cadrul Salonului Internațional Auto de la Geneva 2015.

Luxoft oferă o gamă completă de servicii de dezvoltare a sistemului de In-Vehicle Infotainment (IVI), inclusiv HMI, experiență utilizator (UX), clustere de instrumente digitale, ecrane head-up, conectivitate, navigație, telematics și multe altele. Know-how-ul Luxoft, instrumentele de programare Populus, Teora UX și HMI, susțin puternic dezvoltarea interfețelor om-mașină de succes și reduc semnificativ timpul necesar introducerii produselor pe piață.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.