Marriott, prima rețea hotelieră care adoptă Apple Pay Marriott, prima rețea hotelieră care adoptă Apple Pay
Marriott International, compania care controlează branduri hoteliere precum JW Marriott, Ritz-Carlton, Courtyard by Marriott, a devenit prima rețea din domeniul ospitalității care le va... Marriott, prima rețea hotelieră care adoptă Apple Pay

Marriott International, compania care controlează branduri hoteliere precum JW Marriott, Ritz-Carlton, Courtyard by Marriott, a devenit prima rețea din domeniul ospitalității care le va permite clienților să-și plătească șederea în hoteluri prin intermendiul serviciul de plăți mobile Apple Pay.

Anunțul a fost făcut recent de oficialii rețelei, aceștia precizând că serviciul va fi disponibil începând cu vara acestui an în câteva unități din Statele Unite.

Astfel, peste câteva luni, oaspeții Marriott vor putea efectua plăți prin simpla apropiere a gadgeturilor iPhone 6 și 6 Plus, și a noilor ceasuri smart Apple Watch (care s-au lansat oficial la începutul acestei săptămâni) de dispozitivele contactless aflate la recepția hotelurilor.

“Circa 75% dintre oaspeții noștri călătoresc cu unul sau mai multe dispositive mobile, procentul fiind și mai mare printre clienții de 25-35 de ani, un grup care va ajunge să reprezinte o bună parte dintre clienții noștri în următorii trei ani. Sunt deja milioane de turiști care folosesc deja soluția Marriott Mobile pentru a rezerva rapid o cameră sau pentru operațiunile de check-in și check-out. Acum, prin Apple Pay, lucrurile se vor simplifica și mai mult”, a declarat George Corbin, senior vice president în cadrul Marriott Digital.

apple payMarriott a introdus serviciile de check-in mobil în anul 2013, o premieră în acel moment pentru industria hotelieră, prin intermediul propriei aplicații pentru smartphone.

Odată cu lansarea Apple Watch, Marriott va lansa și o aplicație special dedicate acestui noi device, iar oaspeții care vin prin programul de fidelizare Marriott Rewards vor putea să facă check-in înainte de a sosi în hotelul dorit, urmând să fie notificați în momentul în care camera lor este pregătită.

Printre primele hoteluri din porfoliul Marriott care vor intra în programul Apple Pay în această vară se numără 11 unități din SUA:

 • The Ritz-Carlton New York, Central Park
 • The Ritz-Carlton Washington D.C.
 • EDITION Miami
 • JW Marriott Chicago
 • Renaissance New York Times Square Hotel
 • San Francisco Marriott Marquis
 • San Francisco Airport Marriott Waterfront
 • New York Marriott Downtown
 • Courtyard Chicago Downtown/North River
 • San Jose Marriott
 • Courtyard Los Angeles L.A. Live
 • Residence Inn Los Angeles L.A. Live

Marriott International controlează peste 4.100 de proprietăți în 79 de țări și teritorii, veniturile companiei în anul fiscal 2014 ajungând la 14 miliarde de dolari. Lanțul hotelier Marriott este prezent și în România prin unitatea JW Marriott din Capitală.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.