Catalyst România investește în Green Horse Games, companie deținută de George Lemnaru Catalyst România investește în Green Horse Games, companie deținută de George Lemnaru
Catalyst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, care susţine IMM-urile din sectorul Tehnologie –... Catalyst România investește în Green Horse Games, companie deținută de George Lemnaru

Catalyst_WW (37)mic (Small)Catalyst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, care susţine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), investește în compania Green Horse Games. Ca urmare a acestei investiții, Catalyst România devine acționar minoritar, întreaga participație a fondului fiind direcționată către creșterea companiei. Finanțarea va alimenta extinderea Green Horse Games pe alte piețe, în principal prin intensificarea activităților de marketing și creșterea echipei.

Fondată de către George Lemnaru și Alex Stroe, Green Horse Games (www.GreenHorseGames.com) este o companie de gaming social care dezvoltă jocuri interactive sociale, valorificând puterea comunităților online. Principalul produs al companiei este LigaUltras.com, un joc social care urmărește să reunească suporterii de fotbal din întreaga lume. LigaUltras.com le oferă acestora un spațiu în care să se întâlnească, să conlucreze pentru a-și susține echipa favorită și chiar să facă parte din aceasta ca jucători sau manageri.

Proiectul a fost demarat în noiembrie 2013 și a primit validarea pasionaților, printr-o evoluție accelerată și continuă a numărului de utilizatori, cu o creștere a ratei utilizatorilor lunari activi de peste 20%. Fondatorii urmăresc sa extinda succesul Liga Ultras și pe cat mai multe piețe din Europa, Asia și America de Sud și să continue planurile de dezvoltare a unor noi produse de gaming social.

Simultan cu infuzia de fonduri realizată de către Catalyst România, la majorarea de capital a Green Horse Games a participat și Mălin-Iulian Ștefănescu, acționar minoritar și primul investitor care a susținut proiectul fondatorilor.

Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal de către Fondul European de Investiţii (FEI) prin iniţiativa JEREMIE.

“Membrii echipei Green Horse Games au un istoric de dezvoltare a unor produse online de succes. Evoluția semnificativă a companiei Green Horse Games le probează încă o dată viziunea și expertiza și ne dau încrederea că suntem parteneri într-un business cu mult spațiu de creștere. Suntem încântați că vom lucra împreună și vom susține creșterea companiei prin suportul nostru financiar, îndrumare strategică și acces la resurse specializate”, a declarat  Mihai Sfințescu, Team Leader Catalyst România și Partener 3TS Capital Partners.

„Pasiunea noastră, dublată de munca orientată spre rezultate, ne-a ajutat să creștem Green Horse Games până la acest punct. Suntem bucuroși că am găsit în Catalyst România un partener care ne oferă spațiul să rămânem în felul nostru, dar și suportul și îndrumarea necesare pentru a ne accelera cresterea”

George Lemnaru, fondator și Director General Green Horse Games

Până în prezent, Catalyst România a asigurat finanțare pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro și Green Horse Games. Fondul susține IMM-urile autohtone care activează în special în domeniile TMT cu investiţii cuprinse între 200.000 EUR şi 2.000.000 EUR.

Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.