Business Trends: Dragoș Petrescu a preluat restaurantul Pescăruș din Herăstrău Business Trends: Dragoș Petrescu a preluat restaurantul Pescăruș din Herăstrău
Localizat pe malul lacului Herăstrău, Restaurantul Pescăruș este cea mai nouă locație din Grupul City Grill. Cu cele 1.000 de locuri ale sale, unitatea va... Business Trends: Dragoș Petrescu a preluat restaurantul Pescăruș din Herăstrău
Dragos Petrescu_CEO City Grill

Dragos Petrescu_CEO City Grill

Localizat pe malul lacului Herăstrău, Restaurantul Pescăruș este cea mai nouă locație din Grupul City Grill. Cu cele 1.000 de locuri ale sale, unitatea va fi cea mai mare din întreaga rețea.

Preluarea în operare a restaurantului Pescăruș de către City Grill a fost definitivată în luna ianuarie 2015. Lucrările de reamenajare și de adaptare la standardele Grupului au demarat imediat, urmând ca locația să fie deschisă publicului la începutul lunii mai.

Având în vedere notorietatea de care se bucură restaurantul, conducerea City Grill a luat decizia de a opera în continuare sub brand propriu. „Restaurantul Pescăruș este, în sine, un brand puternic, cu o rezonanță extraordinară pentru bucureșteni. Vom păstra acest nume și vom încerca să îi redăm strălucirea de care se bucura odinioară”, a declarat Dragoș Petrescu, CEO al Grupului City Grill.

Locația are un salon și o grădină de vară. După reamenajare, noua unitate a Grupului City Grill va avea un număr aproximativ de 400 de locuri în interior și 600 pe terasă care va fi practicabilă și iarna, fiind astfel, unul dintre cele mai mari restaurante din București.

Meniul restaurantului va fi unul românesc contemporan, în care vom regăsi atât preparate cunoscute, cât și unele speciale din bucătăria românească veche, totul reinterpretat în așa fel încât, să fie pe gustul consumatorului de azi.

Dragos Petrescu_CEO City Grill (2)Restaurantul Pescăruș a fost ridicat între cele două războaie mondiale de arhitecții Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă, și Haralamb Georgescu, fiind multă vreme singurul restaurant din Parcul Herăstrău. Amplasat în partea de nord a parcului, el oferă o panoramă superbă asupra lacului și împrejurimilor.

Pe vremuri, unul dintre clienții fideli ai restaurantului era liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Pentru el a fost construit special, la etaj, un salon privat. Tot aici prefera să ia masa regele Spaniei, Juan Carlos, de fiecare dată când vizita România. Restaurantul a mai fost vizitat de numeroase personalități ale vremii, ca Shimon Peres sau Anatoli Karpov. Un obișnuit al locului era și Nicu Ceaușescu.

Grupul City Grill este unul din cei mai importanși operatori Horeca din România care deține în acest moment brandurile Hanu’ Berarilor Interbelic, Trattoria Buongiorno, City Grill, cafenelele City Cafe și operează restaurantul Caru’ cu bere.

Într-o singură zi, în cele 16 restaurante ale Grupului City Grill, care însumează în acest moment 4.500 de locuri, sunt serviți 10.000 de clienți. Cifra de afaceri realizată de Grup în 2014 prin cele 3 firme, Trotter Prim, Trotter Management și City Cafeteria, s-a ridicat la 88.858.454 lei.

Acționarul majoritar și fondatorul City Grill este Dragoș Petrescu, care a deschis primul restaurant al rețelei în 2004. El afirmă că viziunea Grupului pentru perioada următoare este una de consolidare, care îi va aduce și mai multă putere în contextul pieței de restaurante de astăzi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.