Dacă plănuiți o curățenie generală în acest an în întregul apartament și vă doriți să fiți în linie cu recomandările designerilor de interior, sau...
marsalaDacă plănuiți o curățenie generală în acest an în întregul apartament și vă doriți să fiți în linie cu recomandările designerilor de interior, sau dacă pur și simplu v-ați plictisit de culoarea pereților și de mobilierul vechi din casă și vă doriți ceva fresh, avem pentru voi câteva sfaturi oferite de specialiștii rețelei de mobilier și decorațiuni Casa Rusu.

Mai întâi de toate, trebuie să știți că în acest an, nuanța preferată a designerilor, fie că vorbim despre cei din fashion sau despre cei care ne înfrumusețează casele, este marsala (o varietate de roșu, marsala poartă numele unui vin special originar din zona Marsala – provincia Trapani – a Siciliei).

În plus, paletele de culori ale anului 2015 sunt grupate pe teme:

  • Natura (marouri închise, cremuri, verde)
  • Confort şi trăinicie inspirate de tradiţii şi meşteşuguri (portocaliul ce evocă nuanţa alamei)
  • Urban (rozuri, griuri, alburi, chiar negru)
  • Teme ce energizează şi amintesc de experienţe din călătorii (albastru, turcoaz, burgund).

În ceea ce privește motivele decorative pe care specialiștii se recomandă pentru anul 2015 în materie de amenajări interioare, regăsim jocurile discrete de texturi uni cu reflexii catifelate sau metalizate alături de imprimeurile mate, o varietate de motive florale, de la cele romantice, rustice la cele mai grafice, picturale. Nu lipsesc dungile şi bulinele, prezente printre propunerile specialiștilor, la fel ca şi tapiţeriile cu imprimeuri tinereşti cu texte, scrisuri de mână sau nume de capitale.

Referitor la culorile mobilierului, designerii Casa Rusu observă o cerere crescută pentru nuanţe deschise. De asemenea, suprafeţele lucioase mixate cu cele mate câştigă teren.

Casa Rusu investește o jumătate de milion de euro în magazinul din Colentina și vrea încasări de 3 mil. euro în primul an

Orice ați alege în materie de culori sau mobiler, trebuie să aveți în vedere un lucr: în 2015 se poartă combinaţiile de stiluri astfel încât fiecare să-şi poată crea acasă ambientul preferat cu piese de mobilă şi decoraţiuni care se găsesc din plin.  Un ambient propriu, deosebit, se poate crea prin texturi la nivelul mobilierului, dar şi prin pete de culoare aduse de mici corpuri de mobilier (pufuri, tabureţi), decoraţiuni textile (perne, traverse, draperii, feţe de masă) obiecte decorative, plante ornamentale, tablouri şi alegerea unor piese de expunere – vaze, ghivece de flori, boluri.

De asemenea, se poartă combinaţiile între tipuri diferite de suprafeţe – cele lucioase alături de cele mate. Dacă sunteți dispuși să încercați ceva neobișnuit și să vă imprimați în totalitate stilul vostru în decorarea casei, există și variante de personalizare mai îndrăzneţe reprezentate de fototapete, stickere decorative şi picturi pe pereţi.

Și pentru că am vorbit despre stiluri îndrăznețe, este interesant de știut că, în funcție de zona geografică a țării, persoanele au gusturi diferite în materie de amenajări interioare:

  • În Banat şi în vestul ţării sunt preferate culorile şi motivele cuminţi, discrete (bejuri, cremuri, marouri)
  • În Ardeal culoarea predominantă este verdele
  • În zona de Sud preferat este roşul, chiar în combinaţie cu negrul
  • În Moldova sunt cei mai îndrăzneţi români şi ei aleg tapiţeriile florale în nuanţe şi combinaţii diverse.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.