Capitala Egiptului este pe punctul de a avea un nou turn a cărui arhitectură va fi inspirată de unul dintre cele mai vechi simboluri...
cairoCapitala Egiptului este pe punctul de a avea un nou turn a cărui arhitectură va fi inspirată de unul dintre cele mai vechi simboluri ale țării: piramida.

Ministerul Dezvoltării și al Construcțiilor și-a anunțat la începutul acestei săptămâni planul de a demara proiectul Zayed Crystal Spark, o clădire turn care ar urma să fie construită pe modelul unei piramide înalte și foarte zvelte, scrie Fast Company Design.

Christian Tour readuce Egiptul în cataloage după cinci ani, plănuiește rețea hotelieră și vrea afaceri de 63 de mil. euro în 2015

Odată finalizată, clădirea, care ar urma să aibă 200 de metri înălțime (întregul proiect al turnului și al zonei din vecinătate va avea o suprafață totală construită de 8,5 milioane de metri pătrați), ar trebui să devina gazda unor spații destinate guvernului, în același timp fiind și gazda unor spații comerciale și de entertainment. Noul zgârie-nori va face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare zonală, și anume Western Giza.

Travel trends: 10 destinaţii de vacanţă pentru 2015

Cu toate acestea, ministrul Moustafa Madbouli nu a anunțat cine va fi arhitectul care se va ocupa de acest proiect (ce va fi construit în cadrul unui parteneriat public-privat).

cairo1 cairo2

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.