Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de comunicații din lume, a fost prezent în cadrul evenimentului Mobile World Congress de la...
Alcatel-Lucent_LogoAlcatel-Lucent, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de comunicații din lume, a fost prezent în cadrul evenimentului Mobile World Congress de la Barcelona pentru a-și prezenta strategia pentru Rețele Wireless Unificate.

Acestea îmbină capabilitățile de upload și download ale rețelelor Wi-Fi și de comunicații mobile, pentru a permite o capacitate mai mare a traficului de date și a oferi abonaților servicii mobile de voce, date și video la o calitate superioară, în special în zonele cu trafic foarte mare de date sau cu semnal slab. Această abordare le va permite operatorilor să îmbine sistemele de comunicații mobile celulare și rețelele Wi-Fi într-o rețea unificată pentru acasă, birou și spații deschise.

Creșterea numărului de persoane și dispozitive conectate a adus noi provocări pentru operatorii mobili, dar și pentru utilizatori, printre care se numără asigurarea securității, menținerea fluxului de conținut video și date de mare viteză la o calitate superioară constantă, indiferent dacă terminalele sunt conectate prin Wi-Fi sau prin rețeaua celulară. Pe măsură ce ambele tehnologii evoluează, fiecare dintre acestea ridică noi provocări care pot să afecteze experiența abonaților. Combinarea avantajelor Wi-Fi cu cele ale LTE oferă acum posibilitatea unei experiențe îmbunătățite pentru utilizator.

Până acum, operatorii facilitau trecerea utilizatorilor de la rețelele celulare la Wi-Fi și viceversa pentru a echilibra încărcarea rețelei, iar utilizatorii făceau manual trecerea între rețele pentru performanțe optime. Soluția Alcatel-Lucent oferă în premieră o soluție unificată pentru utilizator atât în rețelele Wi-Fi, cât și în rețele celulare.

Ca parte a strategiei sale pentru Rețele Wireless Unificate, Alcatel-Lucent introduce două soluţii distincte care îmbină accesul la Wi-Fi și rețele celulare. Soluția Wi-Fi boost folosește rețeaua celulară pentru a îmbunătăți performanța celei wireless, în timp ce Cellular boost folosește spectrul nelicențiat pentru a îmbunătăți performanța rețelei celulare. Împreună, cele două soluții maximizează performanța de conectare în ambele tehnologii, în beneficiul abonaților.

Sporirea capacității rețelelor Wi-Fi și celulare

Strategia Alcatel-Lucent pentru Rețelele Wireless Unificate integrează două soluţii noi care pot fi implementate separat sau împreună pentru o performanță sporită. Tehnologia Alcatel-Lucent Wi-Fi boost combină rata de downlink a Wi-Fi cu cea de uplink a rețelei celulare și poate fi implementată  astfel:

•  Necesită un update de software al sistemului de operare instalat pe dispozitivul utilizatorului, capabil să transmită și să recepționeze date atât prin rețeaua celulară, cât și prin Wi-Fi;

•  Necesită actualizări de software în rețea pentru a uni sistemele Wi-Fi și rețeaua celulară într-un singur sistem;

•  Într-o casă obișnuită, soluția Wi-Fi boost poate să crească viteza de download cu până la 70% și să crească viteza de încărcare cu un ordin de mărime sau mai mult (comparativ cu viteza obținută exclusiv prin Wi-Fi la marginea celulei), dublând, în același timp, aria de acoperire a Wi-Fi.

Alcatel-Lucent va oferi posibilitatea de a accesa Wi-Fi boost din al doilea trimestru al anului, iar soluția va fi disponibilă pentru comercializare în a doua jumătate a anului 2015. Alcatel-Lucent îmbunătățește suplimentar performanța prin adăugarea unui downlink celular la cel  Wi-Fi din cadrul Wi-Fi boost. Aceasta se află în concordanță cu standardul în curs de dezvoltare LTE Wi-Fi Aggregation (LWA) și poate cel puțin dubla viteza de download comparativ cu capabilitățile rețelei autonome.

Rețele Wireless Unificate

Ca parte a strategiei de a integra rețelele Wi-Fi și de telefonie mobilă, Alcatel-Lucent prezintă în cadrul Mobile World Congress 2015 o serie de alte soluții din portofoliul său:

• Sistemul de management CloudBand™, o soluție complet integrată, care aduce sub umbrela unei singure platforme NFV (Network Functions Virtualization) următoarele elemente: infrastructură, aplicații și rețea;

•  Gateway-uri mobile și Wi-Fi virtualizate, ușor scalabile, cu suport pentru Packet Data Gateway (ePDG+) și utilizarea concomitentă și continuă a conexiunilor celulare (licențiate) și Wi-Fi (nelicențiate) pentru sporirea performanței;

•  Soluții IMS virtualizate ce oferă o experiență scalabilă și neîntreruptă la nivelul diferitelor puncte de acces și dispozitive;

• Soluția de management al experienței utilizatorului Motive și big network analytics ce oferă detalii despre performanța rețelei, a dispozitivului și a aplicațiilor utilizate în cadrul rețelei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.