Revista americană de business-lifestyle Forbes, una dintre cele mai apreciate publicații de profil, a lansat recent ediția 2015 a clasamentului celor mai bogați oameni...
one_billion_dollarsRevista americană de business-lifestyle Forbes, una dintre cele mai apreciate publicații de profil, a lansat recent ediția 2015 a clasamentului celor mai bogați oameni din lume. În ciuda problemelor cu care s-au confruntat o parte dintre economiile lumii, precum și a prețului în scădere al barilului de petrol și slăbirii monedei unice europene, bogații planetei au reușit să-și sporească averile și în ultimul an.

Astfel, potrivit datelor Forbes, al cărui clasament a ajuns la ediția cu numărul 29, la nivel mondial există 1.826 de miliardari cu o avere consolidată de peste 7.000 de miliarde de dolari (în 2014, valoarea consolidată era de 6.400 de miliarde de dolari).

Dintre cei 290 de nou intrați în clasament, 71 vin din China, iar 46 dintre miliardarii lumii au mai puțin de 40 de ani. Una dintre cele mai notabile intrări în clasamentul din acest an este cea a baschetbalistului american Michael Jordan, a cărui avere este estimată la 1 miliard de dolari.

Bill Gates, foondatorul Microsoft, este din nou pe primul loc în topul Forbes, poziție pe care a deținut-o în 16 dintre cei 21 de ani în care a fost inclus în lista revistei americane, averea sa înregistrând un plus de 3,2 miliarde de dolari față de anul precedent, ajungând la 79,2 miliarde de dolari.

Ca de obicei, Gates este urmat de mexicanul Carlos Slim Helu, în timp ce investitorul american Warren Buffet a trecut în fața deținătorul imperiului Inditex, Amancio Ortega (aflat acum pe locul 4). Topul priilor 10 miliardari ai lumii este completat de moștenitorii imperiului Walmart precum și de familia Koch, care controlează o puternică corporație din domeniul industrial.

Nu uităm nici de Mark Zuckerberg, omul din spatele rețelei sociale Facebook, care a treușit în acest an să urce cinci poziții, până pe locul 16 în rândul celor mai bogați oameni din lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.