Operatorul de telecomunicații Telekom Romania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, investește în dezvoltarea startup-urilor cu potențial și...
mvp academyOperatorul de telecomunicații Telekom Romania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, investește în dezvoltarea startup-urilor cu potențial și susține și în acest an MVP Academy, program de pre-accelerare adresat antreprenorilor care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei. Participarea la program este gratuită, iar aplicațiile se realizează online până luni, 9 martie, pe site-ul http://mvpacademy.co.

A doua ediție a programului de pre-accelerare MVP Academy va avea loc în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest și va aduce împreună 12 startup-uri tech cu potențial. Pe parcursul celor 7 săptămâni ale programului, finaliștii își vor defini mai bine produsul și modelul de business, vor învăța să își prezinte conceptul în fața audienței și vor intra în contact cu investitori și reprezentanți ai programelor de accelerare și fondurilor de investiții early stage la nivel local, regional și internațional.

Toate acestea, prin participarea la diferite activități customizate pentru a răspunde nevoilor individuale ale finaliștilor: workshop-uri practice susținute de profesioniști în domeniu, sesiuni de mentorat, coaching 1 la 1, discuții de grup, sesiuni de pitching și întâlniri “la cerere” organizate în funcție de nevoile specifice ale fiecăreia dintre echipele participante. Mai multe detalii despre procesul prin care vor trece echipele finaliste și tipurile de activități la care vor participa sunt disponibile online aici.

MVP Academy este un program realizat cu sprijinul comunității, iar valoarea acestuia este dată de implicarea activă a profesioniștilor în tehnologie și liderilor din industrie care oferă echipelor feedback și sfaturi din propria experiență, ajutăndu-le astfel să își îmbunătățească produsele și să își dezvolte afacerile mai rapid. Rețeaua de mentori a MVP Academy este formată din profesioniști cu experiență relevantă în domeniu, antreprenori și investitori, oferind astfel startup-urilor oportunități de networking excelente la nivel local, regional și internațional.

Printre mentorii care vor ghida pașii echipelor în cadrul MVP Academy 2015 se numără Olaf Lausen (Chief of Staff of the CEO & Business Development Director Telekom Romania), Alina Cazacu (Senior Manager Noncore E-Activities Telekom Romania), Cosmin Ochișor (Business Development Manager hub:raum), Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch Europe) sau Florin Talpeș (CEO & Fondator Bitdefender).

Startup-urile care dezvoltă produse cu potențial în domeniul tehnologiei pot aplica pentru participarea la MVP Academy 2015 până luni, 9 martie, completând formularul de înscriere disponibil online pe site-ul programului http://mvpacademy.co. Selecția finaliștilor va fi realizată de un juriu de specialitate, iar echipele acceptate în program vor fi anunțate luni, 16 martie.

„Telekom Romania susține inovația, simplitatea și competența, prin urmare implicarea noastră în susținerea startup-urilor este una firească, în linie cu valorile brandului nostru. MVP Academy este una dintre inițiativele menite să susțină o generație nouă de viitori potențiali parteneri de business”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff și Dezvoltarea Afacerii Romania, Telekom Romania.

Ca parte a grupului Deutsche Telekom, Telekom Romania promovează accesul startup-urilor la programele derulate prin intermediul incubatorului hub:raum, având în portofoliu și alte instrumente de suport și finanțare pentru afaceri aflate în stagii mai avansate de dezvoltare, precum T-Venture și DT Capital Partners, care au în portofoliu, în acest moment, 2 companii din România.

 

La nivel internațional, hub:raum este programul de incubare și accelerare al grupului care investește în companii în tehnologie la început de drum și le oferă acces la spațiu de lucru și mentorat și le sprijină să încheie parteneriate strategice în cadrul grupului Deutsche Telekom. Hub:raum acordă de asemenea suport financiar prin investiții de tip seed în valoare de 80.000 EUR.

Înființat în 1997, T-venture este fondul de Venture Capital al Deutsche Telekom și se numără printre cele mai importante astfel de fonduri din lume care investește în startup-uri și companii în domeniul tehnologiei. De la înființare, T-Venture a investit în peste 190 de companii și a trecut prin mai multe exit-uri de succes, dintre care cele mai recente sunt listarea la bursă a Demandware și a Ruckus Wireless.

Nu în ultimul rând, IDT Capital partners este un fond care are la dispoziție 620 milioane de EUR pentru investiții în companiile mature care activează în domeniul tehnologiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.