Oficialii Emiratelor Arabe Unite au declarat pentru Associated Press faptul că federația va achiziționa un sistem pentru sateliți de la producătorii europeni Airbus și...
idex emiratele arabeOficialii Emiratelor Arabe Unite au declarat pentru Associated Press faptul că federația va achiziționa un sistem pentru sateliți de la producătorii europeni Airbus și Thales, un deal în valoare de 1 miliard de dolari.

Parteneriatul a fost anunțat la începutul acestei săptămâni, în cadrul International Defense Exhibition (cea mai mare expoziție de echipament militar din Orientul Mijlociu), eveniment care are loc în capitala Emiratelor, Abu Dhabi. Potrivit președintelui expoziției, Obadi al-Ketbi, achiziția echipamentelor și a satelitiților va necesita plata a 1,02 miliarde de dolari, aproape jumătate din suma de 2,6 miliarde de dolari pe care Emiratele Arabe Unite sunt dispuse să o plătească pentru noi echipamente de acest gen.

Cu toate acestea, oficialii din Emirate nu au precizat și care va fi scopul final al acestor sateliți.

Federația Emiratelor, care cuprinde șapte state din regiune, a investit masiv în tehnologia spațială în ultima vreme, chiar anul trecut fiind anunțate planurile pentru trimiterea unei nave spațiale arabe, prima de acest gen, către Marte.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.