Compania Sodexo, unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească a tichetelor, a identificat, în urma unei analize derulate în rândul companiilor care oferă...
Sodexo Premium-pass-Gift-CertificateCompania Sodexo, unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească a tichetelor, a identificat, în urma unei analize derulate în rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale pentru angajați, principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor cadou cu ocazia zilei de 8 martie.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de aproximativ 1.000 de companii, în intervalul 1 februarie 2014 – 15 februarie 2015.

Astfel, peste 45% dintre companiile care au acordat în 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activează în sectorul industrial, servicii și distribuție. În top trei industrii s-au situat angajatorii din distribuție (20%), industria chimică și metalurgică (15%) și industria producătoare de bunuri de consum (10%).

Majoritatea companiilor (52%) care au acordat acest beneficiu extrasalarial angajatelor lor au între 1 și 19 angajați. Peste 27% din totalul companiile angajatoare sunt din București și județul Ilfov.

Volumele de tichete cadou oferite angajatelor în intervalul 1- 8 martie în 2014 au crescut cu aproape 50% comparativ cu cele înregistrate cu un an în urmă. „Observăm o tendință de creștere de la an la an a numărului de companii care oferă tichete cadou angajatelor lor în preajma zilei de 8 Martie”, declară Jean Istasse, CEO Sodexo România. „Avem deja toate premisele să putem estima o creștere a numărului de companii care vor acorda și anul acesta tichete Cadou Pass angajatelor lor în perioada 1 – 8 martie.”

Sodexo_Grafic_Industrii care acorda tichete cadou_201502

Companiile care oferă tichete Cadou Pass beneficiază de deductibilitatea contravalorii în limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Tichetele Cadou Pass beneficiază de facilități fiscale foarte importante, fiind scutite de taxele salariale, atât din perspectiva angajatorului, cât și a angajatului, în limitele prevăzute de legislația în vigoare. Angajații care primesc tichete Cadou Pass beneficiază de o rețea de retail de peste 60.000 de unități de unde pot achiziționa cadoul pe care și-l doresc.

Sodexo înregistrează anual o cifră de afaceri de 18  miliarde euro la nivel mondial, compania fiind prezentă în 80 de țări, prin 32.700 puncte de lucru. Peste 75 milioane persoane beneficiază zilnic de tichetele emise de compania franceză.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.