Gigantul american din tehnologie Apple, unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri, tablete și PC-uri din lume, dorește să investească 1,7 miliarde de...
appleGigantul american din tehnologie Apple, unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri, tablete și PC-uri din lume, dorește să investească 1,7 miliarde de euro (1,93 miliarde de dolari) în construcția a două noi centre de date pe teritoriul Europei.

Astfel, compania a ales Irlanda și Danemarca pentru aceste data centere, fiecare dintre cele două,Galway și Jutland, urmând să dispună de o suprafață de 166.000 de metri pătrați și să fie funcționale în 2017. Apple și-a propus ca noile centre de date să stocheze informațiile iTunes, App Store, iMessage, Maps și Siri.

Auto & Tech Trends: Apple vrea mașini electrice în următorii 5 ani 

În plus, potrivit oficialilor companiei americane citați de GigaOM, Apple va demara și un proiect de mediu în Irlanda, urmând să planteze copaci pe terenul din jurul clădirii care va găzdui centrul de date, în timp ce în Danemarca, căldura emanată deechipamentele din centru urmează să fie folosită pentru încălzirea caselor din apropierea acestuia.

Pe lângă proiectele green demarate de Apple și de noile locuri de muncă pe care le vor crea noile data centere, acestea vor avea ca scop și păstrarea informațiilor Apple la nivel european chiar pe bătrânul continent.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.