Jack Ma, fondatorul retailerului online Alibaba, cel mai mare competitor al americanilor de la Amazon, este unul dintre cei mai de succes oameni de...
jack-maJack Ma, fondatorul retailerului online Alibaba, cel mai mare competitor al americanilor de la Amazon, este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din lume, iar acest lucru nu poate fi contestat. 

Platforma creată de el, Alibaba, atrage zilnic 100 de milioane de cumpărători, iar averea sa este estimată la 22,6 miliarde de dolari, făcându-l cel mai bogat om din China și unul dintre primii miliardari ai lumii (potrivit clasamentului Forbes al celor mai bogați oameni din lume, Ma este pe locul 34).

Însă înainte de a-și construi imperiul din online, Ma nu a fost tocmai un preferat al angajatorilor.

Într-un interviu recent cu Charlie Rose, omul de afaceri chinez a povestit cum a fost nevoit să repete examenul de admitere la facultate de trei ori înainte de a renunța total la această idee. Apoi, fiind nevoit să se angajeze, a aplicat pentru 30 de joburi, fiind respins de fiecare dată.

“Am încercat să mă angajez la poliție și mi-au spus că nu sunt potrivit. Am aplicat chiar și pentru un post la KFC în momentul în care un restaurant s-a deschis în orașul meu natal. Din cei 24 de oameni care au încercat să se angajeze, 23 au fost acceptați. Eu am fost singurul care…”, a povestit Jack Ma pentru jurnaliștii Bloomberg.

În momentul în care a fondat Alibaba, în 1998, a dat peste noi provocări. În primii trei ani de zile, brandul său nu a adus niciun fel de profit, iar Ma a trebuit să-și pună imaginația la lucru. Una dintre cele mai mari probleme era aceea că nu aveau o soluție pentru plăți, iar nicio bancă nu-și dorea să lucreze cu el.

Cel mai bogat om din lume nu ştie nicio limbă străină!

Așa că Jack Ma a pornit propriul program de plăți, Alipay, care transferă plăți în diferite monede între cumpătorii și vânzătorii din întreaga lume. “Tuturor celor cărora le povesteam despre Alipay în acele momente îmi spuneau că este cea mai idioată idee pe care au auzit-o vreodată. Mie nu mi-a păsat că era o prostie atâta vreme cât lumea o folosea”, a mai spus miliardarul chinez.

În prezent, soluția de plată Alipay este folosită de 800 de milioane de persoane.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.