Platforma de video-sharing YouTube, controlată de gigantul american Google, va lansa o versiune special dedicată copiilor a serviciului. Potrivit informațiilor din presa internațională, aplicația child-friendly...
youtubePlatforma de video-sharing YouTube, controlată de gigantul american Google, va lansa o versiune special dedicată copiilor a serviciului. Potrivit informațiilor din presa internațională, aplicația child-friendly a serviciului va fi disponibilă începând cu data de 23 februarie, pe terminalele cu Android.

Însă, pentru moment, aplicația va fi disponibilă doar pentru utilizatorii din Statele Unite, planul Google fiind de a extinde acest serviciu, care oferă conținut destinat copiilor, la nivel internațional.

“Suntem întrebați în mod constant de către părinți dacă putem transforma YouTube într-un mediu mai bun pentru copiii noștri. În fiecare an vedem o creștere cu 50% a timpului pe care utilizatorii îl petrec pe YouTube, însă când vine vorba despre canalele cu divertisment pentru întreaga familie vedem că procentul urcă la 200%”, a declarat Shimrit Ben-Yair, managerul de proiect al platformei.

În esență, aplicația va avea conținut potrivit pentru cei mici, inclusiv o serie de trăsături de control parental, precum un limitator pentru fiecare sesiune de vizionare, sau un buton de mute pentru a limita sonorul videoclipurilor pe care le urmăresc copiii. Aplicația va ceni totodată cu opțiuni ai simple de găsire a videoclipurilor. În plus, aplicația va avea conținut produs de o serie de parteneri ai Google din industria de divertisment, precum DreamWorks, National Geographic. Nu vor lipsi canalele dedicate și listele de videoclipuri ale show-urilor TV, cele educaționale, sau muzica pentru copii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.