Oficialii Apple, gigantul american care produce smartphone-urile iPhone, tabletele iPad sau seria de calculatoare Mac, lucrează deja de ceva timp la un proiect secret...
appleOficialii Apple, gigantul american care produce smartphone-urile iPhone, tabletele iPad sau seria de calculatoare Mac, lucrează deja de ceva timp la un proiect secret (și nu prea) al unei mașini electrice care ar intra în concurență directă cu cea a Tesla Motors.

Potrivit celor mai recente informații vehiculate în piață, se pare că Apple dorește să înceapă producția acestui vehicul electric în următorii cinci ani. Durata de timp pe care și-au setat-o cei de la Apple – în general, constructorii de mașini petrec între 5 și 7 ani pentru a dezvolta un nou prototip de mașină – vine să confirme ținta pe care și-o propune producătorul de electronice și agresivitatea cu care intenționează să cucerească acest nou segment de piață.

Gadget Rumors: Apple ar putea lucra la propria mașină electrică

În plus, compania se va bate cu Tesla și General Motors, ambele companii având planuri de a lansa în 2017 o mașină electrică care să aibă o autonomie de peste 320 de kilometri la o singură încărcare a bateriei și care să coste mai puțin de 40.000 de dolari. 

Project Titan

Project Titan

Apple, care a primit în conturi 18 miliarde de dolari în ultimul trimestru, are 178 de miliarde de dolari de cheltuit și destul de puține inovații pe care să o facă. Anul trecut, bugetul departamentului de R&D (cercetare și dezvoltare) al companiei din Cupertino a fost de 6,04 miliarde de dolari.

Comparativ, principalul competitor al Apple din lumea tech, Google, a demarat investițiile în zona mașinilor autonome în 2010.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.