Nu vă faceți griji! Irlandezii de la Ryanair, cel mai mare jucător de pe piața europeană a operatorilor de transport aerian low cost, nu...
ryanair-aircraft-(2)Nu vă faceți griji! Irlandezii de la Ryanair, cel mai mare jucător de pe piața europeană a operatorilor de transport aerian low cost, nu intenționează să renunțe la business-ul care i-a consacrat în favoarea unui alt domeniu. Doar ia măsuri pentru a fi în trend cu tehnologia.

În acest sens, compania a semnat un acord cu operatorul telecom Vodafone pentru introducerea așa numitelor Electronic Flight Bags în toate avioanele companiei. Astfel piloții vor elimina necesitatea hărților, instrumentelor de cartografiere și a manualelor fizice în favoarea celor digitale, la care vor avea acces de pe noile lor iPad-uri cu internet powered by Vodafone.

Vodafone, operatorul cu cele mai multe numere primite în reţea prin portare

În plus, divizia irlandeză a companiei de telecom va gestiona toate activitățile de comunicații, suport IT, departamente de ticheting, check-in, precum și sistemele de pilotaj ale transportatorului aerian. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ryanair, Vodafone va furniza acces local și internațional la rețelele sale de telefonie, precum și la rețelele 3G și 4G în cele 189 de locații ale companiei de pe teritoriul Europei și al Africii de Nord.

Inițiativa Ryanair nu este prima de acest gen. American Airlines a decis folosirea de către piloți a tabletelor Samsung Galaxy în 2011, iar United Airlines a cumpărat iPad-uri la scurt timp după aceea.

Fondată în 1985, compania Ryanair a transportat circa 90 de milioane de pasageri anul trecut. Transportatorul acoperă 30 de țări și 189 de destinații prin mai mult de 1.600 de rute.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.