Startup-urile în tehnologie care vor să dezvolte produse cu potențial la scară globală sunt invitate să aplice la  MVP Academy, program de pre-accelerare care...
mvp academyStartup-urile în tehnologie care vor să dezvolte produse cu potențial la scară globală sunt invitate să aplice la  MVP Academy, program de pre-accelerare care va avea loc în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest. Aplicațiile se realizează online pe site-ul programului http://mvpacademy.co până luni, 9 martie.

Cea de a doua ediție MVP Academy aduce împreună 12 startup-uri tech cu potențial și le ajută să își dezvolte produsele și să formeze conexiuni valoroase cu profesioniști din industrie, antreprenori, investitori și reprezentanți ai programelor de accelerare și fondurilor de investiții early stage din regiune. Toate acestea într-un program educațional gratuit, customizat pentru a răspunde nevoilor individuale ale echipelor participante.

De-a lungul celor 7 săptămâni ale programului, finaliștii vor participa la workshop-uri practice susținute de specialiști consacrați și vor beneficia de sesiuni de mentorat și coaching 1 la 1 pentru a-și valida produsul cu piața și a primi sfaturi valoroase de la mentori cu experiență relevantă în domeniile de interes pentru ei. În plus, sesiunile de pitching organizate pe toată durata programului îi vor ajuta inițial să identifice punctele slabe ale propriului concept de business și ulterior să învețe cum să convingă potențialii investitorii și parteneri strategici.

Echipele care vor face parte din cel de al doilea lot al MVP Academy vor avea astfel acces la oportunități de networking excelente la nivel local, regional și internațional și vor acumula competențe esențiale de business care le vor ajuta să profite de oportunitățile existente pe piață și să își dezvolte afacerile mai rapid. Mai mult, startup-urile vor beneficia de susținerea activă a comunității profesioniștilor în tehnologie din București și vor fi în permanență conectați la aceasta, având acces pe toată durata programului la spațiul de co-working oferit de TechHub Bucharest și la evenimentele organizate.

MVP Academy se adresează startup-urilor în domeniul tehnologiei care au mai puțin de 2 ani de activitate și care au dezvoltat până în prezent cel puțin un prototip funcțional al produsului. Pentru a fi eligibile, echipele trebuie să fie disponibile pe toată durata programului, să nu fi obținut finanțări externe mai mari de 50.000 EUR și să nu fi absolvit anterior un program de accelerare pentru proiectul la care lucreaza. Produsele dezvoltate pot fi în domenii precum software, hardware, Internet of Things, mobile, robotică, biotech, medtech sau ecommerce.

Selecția finaliștilor va fi realizată de un juriu de specialitate din care vor face parte Bogdan Iordache (Investment Manager 3TS Capital Partners & Board Member How to Web), Cosmin Ochișor (Business Development Manager hub:raum, care va evalua echipele din partea hub:raum și Telekom Romania) și Alex Negrea (Co-Fondator docTrackr). Evaluarea va fi efectuată luând în considerare echipa și experiența acesteia, dimensiunea și tendințele actuale ale pieței, validarea utilizatorilor și costul de achiziție al acestora, tracțiunea inițială, scalabilitatea și fezabilitatea produsului.

Participarea la MVP Academy este gratuită, iar înscrierile se realizează online pe site-ul programului http://mvpacademy.co până luni, 9 martie. Echipele admise în program vor fi fi anunțate luni, 16 martie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.