Trends: tehnologia 3D a unui startup portughez își propune să revoluționeze chirurgia ortopedică Trends: tehnologia 3D a unui startup portughez își propune să revoluționeze chirurgia ortopedică
Startup-ul portughez din domeniul tehnologiei medicale PeekMed a lansat un produs software revoluționar dedicat specialiștilor din domeniul chirurgiei ortopedice. PeekMed One, un software care... Trends: tehnologia 3D a unui startup portughez își propune să revoluționeze chirurgia ortopedică

Startup-ul portughez din domeniul tehnologiei medicale PeekMed a lansat un produs software revoluționar dedicat specialiștilor din domeniul chirurgiei ortopedice.

PeekMed One, un software care oferă o imagine 3D a piciorului, își propune să schimbe modul în care doctorii vor plănui toate intervențiile chirugicale, având la dispoziție imagini detaliate ale oaselor. Software-ul este disponibil în acest moment pe platformele Windows și Mac OSX, fondatorii startup-ului lucrând în prezent și la o versiune de web a tehnologiei.

În esență, cu ajutorul PeekMed One, un chirurg ortoped va putea să efectueze orice operație interacționând cu software-ul startup-ului portughez.

“Pe baza imaginilor obținute cu ajutorul computerului tomograf (CT scan) și a unei proteze 3D (produsă de companii de profil și utilizată pentru a avea un model palpabil al zonei afectate), medicii vor putea planifica modul în care se va derula operația, imaginile precise oferind, în același timp, și posibilitatea de a anticipa eventualele complicații post-operație”, spun reprezentanții PeekMed.

PeekMed ONE from PeekMed on Vimeo.

Astfel, software-ul PeekMed pune punct limitărilor imaginilor 2D pe baza cărora lucrează în prezent medicii de profil, și care nu le oferă suficiente detalii pentru a avea o imagine completă a modului în care se va derula operația, nici a traumelor din diferite unghiuri.

“Este o tehnologie care va schimba comunitatea medicilor ortopezi. PeekMed One permite planificarea intervențiilor reparatorii și non-traumatice cu ajutorul reconstrucției 3D”, declară prefesorul Jose Carlos Noronha, medic ortoped (pe lista personalităților pe care acesta le-a tratat se află jucătorii de fotbal Cristiano Ronaldo și Radamel Falcao).

PeekMed este un startup fondat în 2014 de către trei tineri din Portugalia, João Pedro Ribeiro (CEO-ul companiei), Sara Silva (COO) și Jaime Campos (CTO). Compania este inclusă într-un incubator de business al Microsoft Ventures, Startup Braga.

PeekMed One_

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.