Un număr record de turiști au vizitat anul trecut Florida, cea mai mare partea a acestora fiind veniți de pe întreg teritoriul Statelor Unite,...
miamiUn număr record de turiști au vizitat anul trecut Florida, cea mai mare partea a acestora fiind veniți de pe întreg teritoriul Statelor Unite, ceea ce semnalează un dezgheț al pieței locale de travel, afectată de problemele economice ale anilor trecuți.

Potrivit guvernatorului Rick Scott, care citează datele Visit Florida, organizația locală de turism, circa 97 de milioane de persoane au călătorit în 2014 în peninsulă. Astfel, 2014 a marcat al patrulea an consecutiv de creștere al numărului de turiști în regiune.

“Frumusețea naturală a Floridei, plajele spectaculoase și numeroasele atracții ale statului aduc un număr record de vizitatori, fluxul constant al acestora contribuind la crearea de noi locuri de muncă”, a declarant Scott citat de jurnaliștii Skift.

Deși numărul turiștilor a ajuns la 97,3 milioane de persoane, a fost puțin sub ținta autorităților care estimau atingerea pragului de 100 de milioane de turiști. În 2013, statul Florida a fost vizitat de circa 94 de milioane de persoane.

Potrivit informațiilor Visit Florida, aproximativ 11,5 milioane de vizitatori au venit de peste hotare, 3,8 milioane călătorind din Canada.

În încercarea de a atrage un număr crescut de turiști, guvernatorul statului Florida a mărit constant bugetul de marketing al asociației Visit Florida. Pentru acest an se pare că autoritățile din Florida vor cheltui peste 17,5 milioane de dolari pentru activități de promovare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.