Ochelari holografici, laptopuri mai subțiri cu baterii care pot rezista până la 15 ore, notebook-uri cu ecrane detașabile și sistem de prindere bazat pe...
Sursă foto: Moto "Club4AG" Miwa

Sursă foto: Moto “Club4AG” Miwa

Ochelari holografici, laptopuri mai subțiri cu baterii care pot rezista până la 15 ore, notebook-uri cu ecrane detașabile și sistem de prindere bazat pe magneți din neodim, laptopuri pentru gaming cu tastatură mecanică, telefoane mobile curbate sau care își care își repară singure zgârieturile, ecrane mai mari, dispozitive mai subțiri, mai flexibile și mai puternice. Acestea sunt principalele trenduri ale CES 2015 în ceea ce privește dispozitivele mobile prezente în acest an la întâlnirea cu viitorul.

Sunt deja câțiva ani de când veniturile din industria jocurilor video sunt comparabile cu cele din industria filmului, ajungând la peste 24 miliarde de dolari anual. Având în vedere că deja 46% dintre tineri aleg să acceseze jocurile favorite de pe dispozitive mobile, că în SUA rata de penetrarea acestora este de 101%, însemnând cel puțin un dispozitiv mobil pentru fiecare american și că 48 milioane de persoane folosesc smartphone-urile și tabletele pentru jocurile video, este de înțeles de ce una dintre tendințele industriei este orientarea puternică înspre o fuziune strategică între dispozitivele mobile și aplicațiile de gaming.

Procesorul care rezolvă problema jocurilor pe telefonul mobil

Noul LG G Flex 2 și una dintre vedetele CES 2015, include cele mai interesante elemente tehnologice prezente la ediția de anul acesta al târgului la secțiunea smartphone. Dincolo de forma curbă și flexibilitatea prezentată și anul trecut prin primul model G Flex, ecranul de 5.5 inci cu rezoluție de 1080 pixeli, 4G de RAM și o baterie de 3000mAh cu încărcare rapidă, LG G Flex 2 este primul produs care include cel mai puternic procesor pentru telefoane mobile.

Qualcomm Snapdragon 810 a fost conceput ca soluție la cele mai importante probleme ale pasionaților de jocuri, care ar dori să aibă parte pe smartphone de aceeași experiență ca atunci când folosesc un calculator. În momentul de față telefoanele mobile existente pe piață nu sunt echipate pentru streaming 4K/Ultra HD și rularea jocurilor duce la descărcarea rapidă a bateriilor. Qualcomm Snapdragon 810 rezolvă aceste probleme oferind o mai bună viteză a datelor, durată de viață mai mare pentru baterii și suport optimizat pentru video 4K.

LG

Sursă foto: LG

Smartphone-urile sunt încă departe de a înlocui consolele și calculatoarele pentru jocurile care necesită resurse mult peste cele oferite de un smartphone. Pentru jocurile on-line cu grafică și dinamică mai puțin solicitantă, pot deveni însă în scurt timp un dispozitiv ideal.

Zona de hardware face față cu brio cerințelor pieței. Ceea ce acum câțiva ani era doar un dispozitiv de comunicare, extraordinar prin faptul că nu era legat de un punct fix de alimentare cu energie, a devenit astăzi o tehnologie versatilă cu funcționalități multiple și diverse.

W3D Gaming Smartphone de la Snail Games

Tot la CES 2015 și tot un pas către fericirea și confortul mobil al pasionaților de jocuri, Snail Games a lansat W3D Gaming Smartphone care este exact așa cum sună, un smartphone construit special pentru a facilita rularea de jocuri 3D.

Video: W3D Gaming Smartphone

Cu o dimensiune de 5.5 inci și o rezoluție de 1920×1080, ecranul suportă formatul 3D fără a avea nevoie de ochelari speciali, folosind sistemul de eye-tracking pentru crearea efectelor de adâncime a imaginii. 2 GB de RAM, 16 GB memorie internă și un procesor octa-core MediaTek MT6595 de 2.2Ghz, împreună cu butoanele fizice și thumbstick-urile în format analog, îl vor transforma probabil într-unul dintre smartphone-urile preferate ale pasionaților de jocuri 3D de pretutindeni, care doresc să-și ia pasiunea cu ei, fără a fi nevoiți să mai adauge la bagaj și un play station.

Controller mobil pentru jocuri

Numit Mad Catz Mobile Hybrid Lynx 9 și lansat la CES 2015, cel mai nebunesc controller de jocuri de până acum, funcționează pe sistem Bluetooth și adaugă elemente tactile de control la orice smartphone sau tabletă. Destinat bineînțeles amatorilor care doresc să aducă experiența jocurilor favorite pe dispozitivul mobil, Mad Catz Lynx 9 este un accesoriu proiectat pentru a impresiona prin eficiență, fiind construit pe sistem modular cu posibilitatea de a fi asamblat și reasamblat după nevoie.

Video: Mad Catz Lynx 9 la CES 2015

Controllerul este alimentat de o baterie care oferă o autonomie de lucru de 30 de ore, un microfon built-in și spațiu pentru tastatură, dacă acțiunea jocului lasă totuși timp și de chat. Dincolo de aspectul care te duce cu gândul la Transformers și te va face probabil să te gândești uneori că ai unul dintre roboțeii lui Megatron la tine acasă, Mad Catz Lynx 9 reprezintă încă un pas tehnologic către îmbunătățirea accesibilității jocurilor pe dispozitive mobile precum tablete și smartphone.

Între mobil și on-line

Printre cele mai populare jocuri care i-au ținut ocupați pe utilizatori în 2014 se numără:

  • Flappy Bird pentru care se estimează încasări de 50.000 de dolari pe zi doar din anunțurile publicitare;
  • Streetfood Tycoon;
  • Angry Birds, un joc simplu, amuzant și care creează dependență, descărcat de peste 2 miliarde de ori;
  • Temple Run, conceput de Keith Shepherd și Natalia Luckyanova, descărcat de peste 1 miliard de ori în primele 18 luni de la lansare;
  • Candy Crush, lansat inițial pe Facebook și jucat de 93 milioane de persoane.

Deși li s-a acordat mai puțină atenție în ultimii ani, statisticile arată că una dintre cele mai profitabile categorii de jocuri pentru mobil sunt jocurile sociale de cazino. După ce în 2012 au dat lovitura în rețele de socializare, pe 2015 se estimează că pasionații de jocuri sociale de cazino vor cheltui peste 4.4 miliarde de dolari pe platformele de jocuri.

Dintr-un sector al mizelor reale, site-urile de poker on-line profită de tendință și fac eforturi pentru a menține în top, o industrie ale cărei venituri au crescut de la 300 milioane de dolari în 2003 la 6.7 miliarde în 2012. Site-uri precum PokerStars, numit de Forbes în 2010 “gigantul tăcut al jocurilor on-line” cu venituri estimate la peste 500 milioane de dolari doar în prima jumătate a anului 2014, au lansat deja aplicații pentru poker mobil,ca alternativă la utilizarea site-ului principal, venind din timp în întâmpinarea unei tendințe manifestate clar și puternic pe piața de profil.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.