În 2014 agenția de turism EXIMTUR, una dintre cele mai mari companii de pe piața locală de profil, a înregistrat o cifră de afaceri...
eximturÎn 2014 agenția de turism EXIMTUR, una dintre cele mai mari companii de pe piața locală de profil, a înregistrat o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, în crestere cu 9% față de anul precedent.

Potrivit oficialilor companiei controlate de familia Morariu, 63% din sumă a fost dată de serviciile de business travel și organizare de evenimente. Divizia de vacanțe și călătorii a înregistrat o creștere de circa 4%, iar cea de incoming a crescut ca pondere pentru companie de șase ori, aducând în România turiști din Austria, Slovenia și Marea Britanie. În 2014, compania a plătit taxe și impozite de peste un milion de euro.

EXIMTUR BUSINESS a fost anul trecut cea mai performantă dintre divizii, cu o creștere a serviciilor asigurate clienților companii private și instituții publice de peste 14%.

Centrele de business travel ale EXIMTUR din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu au înregistrat creșteri importante de cifră a vânzărilor și anume, 18%, 17%, 23%, respectiv 5%, pentru un număr de peste 100.000 de persoane care au călătorit pe destinații externe și interne cu scop de afaceri.

“Investițiile noastre în oameni, în echipa de management, branding și consultanță specializată în călătorii de afaceri au dat rezultate. Vom continua investițiile în această divizie deoarece avem consultanți experimentați de travel și vrem să joace un rol important în afacere și pe viitor”, declară Lucia Nora Morariu, președinte-director general EXIMTUR.

EXIMTUR BUSINESS a câștigat în 2014 peste 70 de clienți noi, companii private și instituții publice. Divizia a organizat peste 100 de evenimente, în special traininguri, team-building-uri și petreceri de firmă pentru clienți din domeniul IT&C, industria de componente auto, tutun, retail & FMCG, programe de tip incentive în străinătate pentru partenerii de afaceri ai clienților din domeniul agricol și a oferit servicii de business travel pentru clienții participanți la conferințe, congrese și simpozioane medicale.

Un eveniment aparte este Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru care agenția oferă anual servicii de business travel pentru cei peste 700 de invitați, personalități marcante din cinematografie, regizori, producători, scenariști, actori, critici de film, reprezentanți mass media.

“Ne mândrim cu faptul că avem clienți corporate de calibru, care, chiar dacă în alte țări lucrează cu companii multinaționale, în România au ales divizia EXIMTUR BUSINESS pentru calitatea serviciilor. Am convingerea că alegerea noastră ca furnizor de servicii business travel de către un număr din ce în ce mai mare de companii ține cont și de transparența și legalitatea cu care ne desfasurăm activitatea”, mai spune Lucia Nora Morariu.

Pentru consolidarea relației cu clienții corporate, EXIMTUR a investit 100.000 de euro, în ultimul trimestru al anului, în tehnologie de top și a înființat un serviciu non stop de rezervări, asistență și informații.

Divizia EXIMTUR leisure a înregistrat anul trecut o creștere generală de circa 4%. În structura vânzărilor, călătoriile externe au crescut cu 6%, iar cele pe destinații interne cu 4%, pe fondul unui an profund marcat electoral, care  a redus interesul românilor pentru vacanțe.

În 2014, compania EXIMTUR a dezvoltat și divizia EXIMTUR Incoming, specializată în acordarea de servicii și programe turiștilor străini și prezentarea țării prin intermediul paginii www.romaniaforall.com, în limba engleză în prezent, dar și în limba germană din martie 2015. Peste 2.000 de turiști din Austria, Slovenia și Marea Britanie au vizitat anul trecut România prin intermediul diviziei de incoming, care își va extinde în 2015 operațiunile și pe piața Germaniei.

“’Anul 2014 a însemnat pentru compania EXIMTUR un nou an de consolidare a business-ului corect pe care îl susținem în industria de călătorii. Ne mândrim că reușim să păstrăm o companie cu indicatori financiari corecți, în condițiile în care plătim corect și complet toate taxele către bugetul de stat, la un număr de peste 150 de angajati. De asemenea, cu peste 1 milion de euro plătiți anual către bugetul de stat și bugetele locale, compania EXIMTUR este unul dintre cei mai importanți contribuabili din industria de călătorii din România”, a afirmat Morariu.

Compania EXIMTUR are o rețea de 28 de agenții în 19 orașe, dintre care 12 sunt francize, precum și patru centre de business travel la București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.