Suntem siguri ca mulți dintre voi, cei care ne citiți, sunteți călători avizi. Și mai suntem siguri de faptul că v-ați planificat micile escapade...
travelSuntem siguri ca mulți dintre voi, cei care ne citiți, sunteți călători avizi. Și mai suntem siguri de faptul că v-ați planificat micile escapade pe care vă doriți să le faceți în acest an, dar și concediul de vară. Pentru că ar fi păcat să nu folosiți în cel mai frumos scop posibil zilele libere la care aveți dreptul.

Și pentru că operatorii de transport aerian au tot anunțat o serie de oferte acum, în preajma Zilei Îndrăgostiților, noi am aflat și cu cât timp înainte ar trebui să începeți să vă căutați biletele de avion pentru a beneficia de cele mai bune tarife și a avea călătorii frumoase.

Potrivit unui studiu recent al agenției de turism online Cheap Air, care a analizat prețurile și informațiile pentru 1,92 milioane de zboruri internaționale din 3.184 de piețe și 73 de destinații din întreaga lume, datele variază în funcție de zona din care se face rezervarea.

Astfel, pentru zborurile interne în Statele Unite, cea mai bună perioadă pentru a cumpăra un bilet de avion ieftin este cu 47 de zile înainte de plecare. Acele zboruri încep la un preț mare și tind să scadă pe măsură ce se apropie data plecării, cele mai ieftine bilete fiind disponibile cu 1-4 luni înainte.

Comparativ, cele mai bune tarife pentru zborurile internaționale se găsesc cu mult mai mult timp înainte. Cele mai multe companii aeriene deschid vânzările cu 335 de zile înainte de plecare, însă nu scad foarte mult pe măsură ce trece timpul, ci tind să rămână constante o perioadă de timp, pentru a crește încet, cu 90 de zile înainte de plecare prețul fiind majorat substanțial.

Diferențele, după cum spuneam, sunt în funcție de regiuni. De exemplu, piața canadiană este asemănătoare cu cea din SUA, cea mai bună perioadă fiind cu 47 de zile înainte de zborul pe care ni-l dorim. În America Centrală și de Sud este bine să căutăm cu 96 de zile înainte, în Caraibe cu 144 de zile, iar în restul lumii, cu 7 luni înainte.

Adică, dacă ne dorim să călătorim în Orientul Mijlociu este bine să începem vânătoarea cu 213 zile înainte, în Pacificul de Sud cu 244 de zile, Mexic (251 zile), Europa (276 zile), iar Africa (262 zile). Asia este zona care necesită cea mai îndelungată așteptare. Dacă vreți să călătoriți spre Asia, trebuie să începeți să căutați cele mai ieftine variante de zbor cu 318 zile înainte.

Vânătoare plăcută!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.