La scurt timp după ce am aflat că Vodafone Romania a fost certificată “Best in Test” pentru serviciile de date si cele de telefonie de către auditorul independent P3...

Orange-vodafoneLa scurt timp după ce am aflat că Vodafone Romania a fost certificată “Best in Test” pentru serviciile de date si cele de telefonie de către auditorul independent P3 communications, am cerut o declarație oficială și de la celelalte companii de telecom de pe piața locală. Ce au declarat reprezentantii Orange pentru Gadget & Trends Magazine?

“Orange investeste continuu pentru a avea o retea performanta, care sa le ofere clientilor cea mai buna experienta la utilizare. In strategia Orange, feedbackulclientilor este cel mai important etalon de masurare a performantei retelei. Pornind de la acest feedback si oferind servicii de calitate, Orange a devenit alegerea numarul 1 a romanilor si si-a mentinut pozitia de lider pe piata de telefonie mobila.

In afara feedbackului direct de la clienti, Orange analizeaza si masuratori independente si, de asemenea, sustine initiativa ANCOM de a oferi un instrument local de masurare a performantelor retelelor.

Bineinteles, Orange monitorizeaza si indicatori interni si respectarea standardelor de calitate, stabilite de grupul Orange. Indeplinirea acestora este validata prin auditarile facute de terti, ce rezulta in certificari de performanta. Anuntarea auditurilor/certificarilor si efectuarea lor pro-bono nu este o practica uzuala in industria telecom.

Spre exemplu, cea mai recenta certificare a Orange pe partea de retea este obtinuta la finalul anului trecut din partea auditorului independent Lightbridge Communications Corporation (LCC International).

In luna decembrie 2014, Orange Romania a fost identificat ca operatorul numarul 1 in ceea ce priveste performanta serviciilor de date pe smartphone-uri compatibile cu retelele 4G+/4G/3G/2G, in zonele metropolitane ale Romaniei, potrivit certificarii emise de LCC International.

LCC este cea mai mare companie independenta ce ofera servicii de consultanta si de retea pentru industria de telecomunicatii din lume, prezenta in peste 50 de tari. LCC a fost ales datorita experientei dobandite pe parcursul celor 30 de ani de expertiza in servicii wireless. LCC a implementat proiecte de design, instalare, interconectare, analize ale retelelor, precum si studii de masuratori pe teren pentru retele care deservesc peste 500 milioane de clienti.

Orange ofera cea mai extinsa retea 4G din Romania, cu o acoperire de 89% din populatia urbana/ 62% din populatia nationala la 31 decembrie 2014 si ofera viteze 4G+ de pana la 300Mbps in 6 orase.”

  • john doe

    13/02/2015 #1 Author

    Orange ne-a obisnuit cu minciuni : cea mai buna retea testată cat6 adica cu note 4. Cati au note 4 de la samsung? Dar pentru restul telefoanelor? Pe ce loc e?

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.