Nu a trecut mult de la decizia guvernului american de a ridica embargoul împotriva Cubei (instaurat în anii ’60) și de a redeschide această...
Cuba

Cuba

Nu a trecut mult de la decizia guvernului american de a ridica embargoul împotriva Cubei (instaurat în anii ’60) și de a redeschide această destinație (de vacanță și nu numai) către cetățenii americani, că business-urile din State au și găsit o nouă piață de desfacere.

Nu vorbim despre hamburgeri (încă) ci despre serviciul de streaming online Netflix, care a devenit, de ieri (9 februarie), disponibil doritorilor din Cuba. Fondat în 1997, Netflix (compania a deschis serviciul online în 2007) oferă acces clienților care plătesc abonament la o librărie virtuală care conține peste un miliard de ore de show-uri TV și filme.

În esență, cubanezii care vor dori să fie la curent cu cele mai noi filme și emisiuni vor trebui să plătească un abonament de 7,99 dolari pe lună și să aibă acces la o metodă internațională de efectuare a plăților, precum și la internet de bună calitate.

Travel trends: 10 destinaţii de vacanţă pentru 2015

Noi suntem curioși asupra numărului de cubanezi care vor fi nerăbdători să folosească acest serviciu. Din informațiile noastre, abonamentul la internet este extrem de scump în Cuba (circa 100 de dolari pe lună), viteza nu este cea mai bună (pentru că țara nu are acces la internet de mare viteză), și în plus, informațiile care se pot accesa sunt strict controlate de guvern.  Se pare că în 2012, rata de penetrare a internetului în Cuba era de 25,6% (circa 2,8 milioane de persoane aveau acces la internet).

În plus, salariile sunt extrem de mici, media lunară fiind undeva la 20 de dolari (informațiile noastre sunt că un profesor are un salariu de circa 40 de dolari pe lună). Așa că banii nu ar fi suficienți pentru a suporta abonamentul de internet și cel impus de Netflix. Așteptăm cu mare interes deciziile viitoare ale gigantului american!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.