Scriam ieri despre posibilitatea ca televizoarele inteligente ale producătorului sud-coreean Samsung să înregistreze, odată activată funcția de recunoaștere vocală, mai mult decât simplele comenzi...
smart tv samsungScriam ieri despre posibilitatea ca televizoarele inteligente ale producătorului sud-coreean Samsung să înregistreze, odată activată funcția de recunoaștere vocală, mai mult decât simplele comenzi ale utilizatorilor ci și informații pe care aceștia le-ar expune într-o conversație, dacă se află prin preajma Smart TV-ului.

Materialul despre televizoarele puțin mai “curioase” ale Samsung a pornit de la un experiment al jurnaliștilor CNET care au citit cu atenție notificările de confidențialitate de pe site-ul producătorului, cei de la Samsung atragând atenția asupra faptului că televizoarele “pot înregistra comenzi vocale și texte pe care le asociază unui utilizator pentru a vă putea oferi trăsături de Voice Recognition și evalua și îmbunătăți opțiunile”.

În urma acestui material, oficialii Samsung ne-au transmis o declarație oficială:

Samsung tratează cu maximă seriozitate viața privată a utilizatorilor produselor sale, acestea fiind  concepute pentru a asigura securitatea informațiilor la cele mai înalte standarde. Pentru toate Smart TV-urile Samsung cu aceste specificații, din orice serie și indiferent de anul de fabricație, folosirea informațiilor personale selectate este efectuată în condiții de maximă transparență si securitate.

Cu toate acestea, dacă utilizatorii, indiferent de motive,  doresc să dezactiveze aceste opţiuni, ei o pot face. Soluțiile noastre de securitate, inclusiv în ceea ce privește criptările de date pentru securizarea informațiilor personale ale utilizatorilor şi prevenirea colectării și folosirii lor neautorizate, sunt standard în industrie şi sunt conforme cu legislația Europeană și locală.

Recunoașterea vocii, care le permite utilizatorilor să controleze televizorul prin comenzi vocale, este o funcție a unora dintre televizoarelor Samsung Smart și poate fi activată sau dezactivată de către utilizator. În cazul în care utilizatorii activează funcția de recunoaștere vocală, informațiile colectate vor fi doar cele care presupun comenzi ale televizoarelor sau propoziții folosite pentru căutări. Utilizatorii pot afla cu ușurință dacă această funcție este activată cu ajutorul iconiței sub formă de microfon care apare pe ecran.

Dacă un utilizator acceptă termenii și condițiile impuse și folosește funcția de recunoaștere vocală, informația va fi livrată către un server, pentru recunoașterea comenzii și efectuarea acesteia.

Samsung încurajează utilizatorii să contacteze compania atunci când au nemăluriri sau întrebări despre produse.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.