Trends Parenting: Nisipul kinetic, jucăria terapeutică! Trends Parenting: Nisipul kinetic, jucăria terapeutică!
Dacă nu ar fi existat, nisipul kinetic ar fi trebuit inventat! Chiar dacă este o apariţie recentă pe piaţa din România, această jucărie de... Trends Parenting: Nisipul kinetic, jucăria terapeutică!

Dacă nu ar fi existat, nisipul kinetic ar fi trebuit inventat! Chiar dacă este o apariţie recentă pe piaţa din România, această jucărie de interior, preferată atât de cei mici, cât şi de părinţi, se bucură de cele mai bune recenzii. Despre secretul nisipului kinetic, dar şi despre efectele lui terapeutice, aflăm mai multe detalii de la Irina Dijmărescu, Merlin Books & Toys.

Raluca Oanță: Ce este nisipul kinetic şi de ce este atât de special?

Irina Dijmărescu: Nisipul kinetic este o jucărie fantastică, ce aduce în casele oamenilor bucuria tactilă a nisipului umed de la malul mării. În acelaşi timp, este un material terapeutic cu virtuţi excepţionale. Nisipul are o textură asemănătoare miezului de pâine pufos, nu se lipeste de mâini, nu murdăreşte, nu se usucă niciodată şi nu are nevoie de apă!

Este catifelat, plăcut la atingere, încurajând astfel dezvoltarea abilităţilor tactile si de motricitate fină. Moldelarea cu ajutorul palmelor sau a vârfurilor degetelor oferă o experienţă relaxantă şi creativă atât copiilor, cât şi adulţilor. Joaca în nisipul kinetic este o experienţă tactilă unică şi uluitoare !

nisip2RO: Elementul care îi asigură textura atât de specială este sigur pentru sănătate?

ID: Da, nisipul este sigur. Conţine 98% nisip pur şi 2% un ingredient creat cu tehnologie patentată, care ii conferă această maleabilitate uimitoare. Este non-toxic, non-alergenic și nu conţine gluten, respectând directivele pentru siguranţa consumatorului din legislaţia europeană şi americană.

RO: Pe lângă dezvoltarea motricităţii celor mici, se pare că acest nisip are şi efecte terapeutice. Despre ce efecte benefice vorbim?

ID: Pe langă terapiile comportamentale în care este folosit cu succes nisipul kinetic, există chiar o terapie prin jocul cu nisip (Sandplay).  Cum noi colaborăm adesea cu specialişti, i-am cerut părerea doamnei Daniela Marinescu, psiholg și fondator al Asociației Române pentru Terapia prin Jocul cu Nisip.

Astfel, am aflat că “nisipul kinetic face mai mult decat să antreneze, în general vorbind, motricitatea fină a mâinilor şi să calmeze. […] Ce se întâmplă în realitatea interioară ia formă în lădiţa cu nisip. Emoţiile, gândurile dau formă materiei, materia ia forma acelor părţi din suflet care au nevoie acum să se povestească, să se facă văzute, să se rearanjeze şi să facă parte din viaţa în prezent.”

Cu alte cuvinte, nisipul ajută la materializarea unor trăiri inconştiente până în acel moment.

nisip

RO: Când a ajuns acest nisip în România şi cum au evoluat vânzările?

ID: Nisipul a fost adus în România pentru prima dată de Merlin Books & Toys, in 2013, la două luni de la lansarea sa oficială în Europa, la Târgul de Jucării de la Nurenberg.

Vânzările au crescut exponenţial, pe măsură ce părinţii din România au aflat despre virtuţiile sale extraordinare, nisipul Kinetic fiind unul dintre cele mai apreciate produse pentru copii din lume.

Nisipul este produs în Suedia, iar la merlinstore.ro îl puteţi achiziţiona în 3 forme:  cutii de 1 kg,  de 2,5 kg și  de 5 kg. Noi credem că joaca liberă este felul în care cei mici învață să crească mari, iar jucăriile simple sunt cele care-i învață pe copii cele mai multe lucruri.

Nici nu contează cât de îndemânatici sau cât de instruiți sunt, pentru toți și pentru fiecare în parte nisipul reprezintă un mediu de joacă extraordinar.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.