Televizoarele inteligente sunt în vogă în acest moment, fiecare dintre noi dorindu-și propriul cinematograf acasă, un ecran de dimensiuni generoase pe care putem urmări...
smart tv samsungTelevizoarele inteligente sunt în vogă în acest moment, fiecare dintre noi dorindu-și propriul cinematograf acasă, un ecran de dimensiuni generoase pe care putem urmări emisiunile preferate de la TV dar și serialele și blockbuster-ele pe care le găsim pe internet, totul fiind realizat printr-o simplă apăsare de buton sau comandă vocală.

Însă, cu cât lăsăm tehnologia să ocupe un loc tot mai important în viața noastră și îi oferim o bună bucată de control, cu atât suntem mai predispuși la încălcarea drepturilor la intimitate.

Cea mai recentă probă în acest sens vine din partea Smart TV-urilor Samsung. Jurnaliștii CNET au citit cu atenție notificările de confidențialitate de pe site-ul producătorului sud-coreean și și-au dat seama că noua generație de televizoare inteligente ale companiei are posibilitatea de a înregistra zgomototele ambinentale, mai precis vocile utilizatorilor pe care televizoarele le recunosc într-o conversație.

Totul pornește de la folosirea opțiunilor de setări, unde o bună parte dintre consumatori aleg să pornească feature-ul de recunoaștere vocală pentru a da comenzi mult mai simplu, fără a atinge vreun buton.

În acele notificări remarcate de CNET, cei de la Samsung atrag atenția asupra faptului că televizoarele “pot înregistra comenzi vocale și texte pe care le asociază unui utilizator pentru a vă putea oferi trăsături de Voice Recognition și evalua și îmbunătăți opțiunile”.

Însă următorul paragraf este uimitor: “Vă rugăm să aveți în vedere faptul că dacă printre cuvintele folosite se numără informații personale sau alte date importante, acestea vor fi înregistrate și transmise către terțe persoane prin intermediul utilizării opțiunii de recunoaștere vocală”.

Chestionați asupra acestor detalii importante, oficialii Samsung au declarat: “Este foarte importantă pentru noi ideea de securitate a datelor consumatorilor. Avem o gamă întreagă de standarde de securitate integrate în toate Smart TV-urile noastre, inclusiv encriptare de date. Toate acestea sunt necesare pentru a asigura confidențialitatea datelor personale ale clienților noștri și a preveni colectare sau utilizarea acestora de persoane neautorizate”.

Însă care sunt informațiile care se pot da și cui pot reveni? “În cazul în care consumatorii activează capacitatea de recunoaștere vocală, datele trebuie să fie reprezentate de comenzi TV sau exemple de căutare. Utilizatorii își pot da seama dacă această trăsătură este activată prin observarea – sau nu – a iconului de microfon pe ecran”, a mai spus reprezentantul Samsung.

Așa că, dacă vă doriți ca televizorul să caute programe doar la auzul vocii, țineți minte și faptul că va înregistra și alte detalii din camera în momentul în care vă recunoaște. Tehnologia evoluează în fiecare moment al zilei. Însă depinde de noi câte informații vom da, de bunăvoie, gadgeturilor din jur.

Oficialii Samsung reacționează: informațiile colectate vor fi doar cele care presupun comenzi ale televizoarelor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.