Jucătorii români ies de pe lista neagră a competițiilor organizate de Blizzard Entertainment.  O veste excelentă pentru gamerii profesioniști români care doresc să participe...

hearthstone-turneuJucătorii români ies de pe lista neagră a competițiilor organizate de Blizzard Entertainment. 

O veste excelentă pentru gamerii profesioniști români care doresc să participe la turneele internaționale organizate de compania Blizzard Entertainment, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de jocuri pe calculator: începând din acest an, România a fost inclusă pe lista țărilor acceptate să ia parte la competițiile mondiale.

Anunțul a fost făcut odată cu dezvăluirea detaliilor despre organizarea Campionatului Mondial Hearthstone, unde jucătorii din România vor putea concura pentru prima oară.

Conform reprezentanților Blizzard, jucătorii români, dar și cei din alte țări precum Portugalia și Grecia nu se puteau înscrie până acum din cauza legilor și restricțiilor țărilor respective.

Unul dintre gamerii afectați de aceste restricții a fost românul Radu Dima, cunoscut în lumea gamerilor sub pseudonimul de „Rdu”, campion la DreamHack Summer 2014, căruia nu i s-a permis participarea la ediția 2014 a Campionatului Mondial de Hearthstone, organizată în orașul Anaheim, SUA.

„Sunt bucuros că România este acum eligibilă, deoarece pot în sfârșit să arăt lumii experiența mea și să reprezint România la cel mai înalt nivel internațional”, a declarat Radu „Rdu” Dima.

Și lui Silviu „Nightend” Lazăr, jucător profesionist de StarCraft 2, i s-a refuzat participarea la Finalele Regionale Europene organizate în 2009  în Köln, Germania. În motivarea primită atunci de Nightend, Blizzard i-a comunicat că România nu se număra printre țările eligibile.

PGL, divizia de eSport a ComputerGames.ro, salută de asemenea prin vocea directorului Silviu Stroie decizia celor de la Blizzard. „Anunțul vine ca un gest firesc așteptat de comunitatea gamerilor profesioniști din România, după nenumărate discuții purtate cu Blizzard pentru acceptarea lor în turneele internaționale”, a declarat Silviu Stroie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.