În 2014, românii au alocat pentru biletele de avion pentru călătorii bugete variind între 25€ – 1.100€, cel mai ieftin zbor rezervat fiind către...
Dubai

Dubai

În 2014, românii au alocat pentru biletele de avion pentru călătorii bugete variind între 25€ – 1.100€, cel mai ieftin zbor rezervat fiind către Bruxelles (Belgia), iar cel mai scump – către  Ottawa (Canada), arată datele Tripsta.[1] 

Cele mai ieftine zboruri: Satu Mare – București și București – Bruxelles

Atunci când vine vorba de cele mai ieftine bilete de avion, cel mai ieftin zbor national a fost rezervat în decembrie 2014 – cu trei zile înaintea plecării, pe ruta Satu-Mare – București – și a costat 68€. Zborul a fost operat de Tarom, iar durata în care acesta a ajuns la București a fost de o oră și 20 de minute.

Biletul pentru cel mai ieftin zbor internațional rezervat anul trecut a costat 25€. Zborul a fost operat de Ryanair, pe ruta Otopeni – Bruxelles și a fost rezervat în septembrie, cu 52 de zile înaintea plecării, care a avut loc la finalul lunii noiembrie.

În 2014, românii au văzut Europa și Dubaiul la prețuri sub 100€, dar au plătit mai mult de sărbători pentru zboruri naționale

Potrivit datelor Tripsta, românii au căutat și plătit sub 100€ pentru o serie de destinații de vacanță din Europa și Orientul Mijlociu.

Bruxelles a fost cea mai ieftină destinație internațională atât pentru călătorii, cât și pentru turiștii români (25€), în timp ce alte destinații turistice disponibile anul trecut la un preț accesibil au fost: Londra (30€), Dubai (35€), Istanbul (45€) sau Atena (76€).

În ce privește zborurile naționale efectuate în vacanțe, românii au plătit cel mai puțin pentru deplasările pe rutele Iași – București (106€) și București – Timișoara (150€). Cele mai scumpe bilete naționale pentru perioadele de vacanță au fost pe rutele București –  Timișoara (271€) și București – Cluj (255€).

Pe de altă parte, zborul național care a înregistrat cele mai multe rezervări a fost pe ruta Iași – București, operat de Tarom și cu plecare în data de 18 aprilie, cu două zile înainte de Paște.  Costul biletului la această cursă a fost de 105€.

Zborurile către Asia, America Latină, insule exotice și Canada – disponibile la prețuri de peste 900€

Deși au reușit să călătorească ieftin în Europa și Orientul Mijlociu pe parcursul anului trecut, românii au plătit între 900 – 1.100€ pentru a ajunge la destinații exotice, aflate la distanță mai mare, inclusiv peste ocean.

Într-un top 5 al celor mai scumpe zboruri de anul trecut, zborurile către Canada – atât spre capitala Ottawa cât și către Toronto – ocupă prima și ultima poziție a clasamentului. Astfel, pentru a ajunge în Canada, românii au plătit 1.100€ pentru a zbura pe ruta București – Ottawa sau 910€ pentru a ajunge la Toronto.

De asemenea, turiștii români au plătit peste 1.000€ pentru a ajunge în Insulele Mauritius (1.080€) și la Rio de Janeiro (1.040€), dar și un pic mai mult de 900€ pentru a ajunge la Singapore (915€).

În cazul călătoriilor internaționale, cele mai rezervate zboruri în 2014 au fost în zilele apropiate Anului Nou (31 decembrie – 2 ianuarie) și în perioada Paștelui (17-21 aprilie). Anul trecut, zborul cel mai rezervat de către călătorii români a fost pe ruta București – Munchen, cu plecare în ziua de Anul Nou (31 decembrie), costul biletului fiind de 156€. Alte perioade populare pentru călătoriile de vacanță ale românilor au fost prima parte a lunii iunie (5 – 9 iunie), jumătatea lunii august (14 – 15 august), sfârșitul lui noiembrie (27 noiembrie – 1 decembrie) și zilele de Crăciun (22– 26 decembrie).

Prețuri între 77 – 421€ pentru destinațiile de călătorie de top ale românilor

Anul trecut, printre principalele destinații de călătorie ale românilor s-au aflat Atena, Istanbul și Viena, potrivit datelor Tripsta. Aceleași date indică și faptul că o călătorie de la București către una dintre destinațiile menționate s-a putut realiza atât pentru un cost scăzut, cât și pentru un preț mare al biletului de călătorie.

Prețurile la clasa economic au variat pe parcursul anului trecut, motiv pentru care călătorii ajuns la destinațiile dorite plătind mult sau puțin pentru biletul de avion.

Pentru a ajunge la Atena, cel mai ieftin bilet la clasa economic, de la București, a costat anul trecut 77€, în timp ce prețul cel mai mare a fost de 421€, diferența de preț fiind de 344€. Diferența de preț a fost mai mica (135€) pentru zborurile către Istanbul, destinație spre care biletul cel mai ieftin a costat 90€, iar cel mai scump – 225€. Pentru a ajunge la Viena, biletul cel mai ieftin în 2014 a costat 115€, iar cel mai scump – 205€, diferența de cost fiind de 90€.  

 


[1] Datele se referă la cele mai ieftine și, respectiv, cele mai scumpe bilete la clasa economic (pe plan național și internațional) rezervate pe parcursul lui 2014 prin intermediul Tripsta

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.