Un proiect românesc se află printre câștigătorii RISE Awards 2015, un program organizat la nivel mondial de gigantul american din tehnologie Google. Astfel, prin proiectul...
Google Code JamUn proiect românesc se află printre câștigătorii RISE Awards 2015, un program organizat la nivel mondial de gigantul american din tehnologie Google. Astfel, prin proiectul IoT4Girls, TechLounge este organizația din România care va primi anul acesta o finanțare de 25.000 de dolari prin intermediul Google RISE Awards.

Proiectul câstigător în Google RISE Awards 2015, IoT4Girls are ca scop promovarea informaticii în rândul elevelor de liceu, ca alternativă de carieră și studii. Proiectul se adresează elevelor de liceu, care au oportunitatea să programeze, într-un mod foarte practic și distractiv, obiecte “smart”. Fetele vor dezvolta aplicații pentru gadgeturi pe care le vor putea purta (brățări inteligente care postează pe rețele sociale) sau care se conectează la mobil/calculator (de exemplu, folosirea mobilului ca o telecomandă pentru a acționa diferite alte gadgeturi).

Când tehnologia poate face călătoriile mai plăcute: cum ne poate ajuta un update al Google Translate?

TechLounge este locul de întâlnire în care studenți din domeniul informaticii și ingineriei, tineri interesați de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori împărtășesc idei și schimbă câte un colț de lume. TechLounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din IT și suport pentru startup-uri, prin intermediul programului Innovation Labs. Membrii comunității TechLounge s-au implicat activ în ultimii ani în dezvoltarea de programe educaționale adresate elevilor de liceu. 

New trends: Google cere ajutorul constructorilor auto pentru dezvoltarea proiectului maşinilor smart

Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derulării de programe care să inspire și să pregătească viitoarea generație de specialiști în științe informatice, în special cele care se adresează fetelor, minorităților și elevilor cu situații economico-sociale precare. Partenerii programului RISE sunt organizații care educă, angrenează și provoacă elevii să descopere științele informatice, prin intermediul de activități extracuriculare. 

TOPUL celor mai populare căutări pe Google în 2014

În 2015, în cadrul programului RISE Award, Google a acordat  burse către 37 de organizații din 17 țări, cu o valoare cumulată de 1,5 milioane dolari. Google RISE Awards a demarat în 2010, iar în cei 6 ani au fost acordate finanțări de 4,3 milioane dolari, către 205 organizații din peste 25 de țări. 

Gadget Trends, experienţa Google Glass și … RețeteTV

Lista completă a câștigătorilor Google RISE Awards 2015 se găsește aici http://goo.gl/GFVYP8.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.