Omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea din Capitală și unul dintre cei mai bogați români, a fost condamnat luni, 2 februarie la...
dan adamescuOmul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea din Capitală și unul dintre cei mai bogați români, a fost condamnat luni, 2 februarie la patru ani și patru luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat pentru fapte de corupție.

În plus, potrivit Mediafax, lui Adamescu i se vor interzice vreme e 3 ani anumite drepturi, printre care, acela de a fi director și administrator al unei societăți sau de a coordona societăți comerciale, atât în țară cât și în străinătate.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

George Copos, Mihai Stoica și Cristi Borcea merg la închisoare. Alături de frații Becali, Nețoiu și Gică Popescu!

Alături de el, judecătorii au dispus azi ca judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, să fie condamnat la 22 de ani de închisoare cu executare, pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Judecătorii Curţii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat. În urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care au adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse, mai scrie Mediafax.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Unirea Shopping Center deține două centre comerciale în București și Brașov, compania fiind controlată de de familia Adamescu prin intermediul firmei The Nova Group Investments România, cu 74,1% din capitalul social. SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10% în acționariatul centrelor comerciale, alţi investitori de pe bursă deţinând 15,8% din acţiuni.

Cifra de afaceri a Unirea Shopping Center a fost de circa 17 milioane de euro în 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.